fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El Tramvia blau busca licitadors

Compartir
Tramvia Blau

L’històric i emblemàtic tramvia blau necessita un pla de rehabilitació per millorar el seu funcionament i serveis als usuaris. Les empreses tenen fins el 21 d’agost per presentar les ofertes.

S’actualitzaran les instal·lacions del Tramvia Blau

L’objectiu principal és recuperar el Tramvia Blau i adaptar-lo a l’actualitat complint les normes de seguretat necessàries. Així, l’empresa guanyadora de la licitació rehabilitarà el Tramvia Blau renovant les seves instal·lacions, l’urbanització de l’avinguda Tibidabo, les places Kennedy i Doctor Andreu i el carrer Bosch i Alsina. A més, també es renovarà i rehabilitarà la cotxera de la plaça de la Central

Un pressupost de 663.510,60€

Segons l’anunci de TMB acompanyat per l’Ajuntament de Barcelona, la licitació té un pressupost base de 663.510,60€ i les empreses podran presentar els seus projectes fins el 21 d’agost.

El Tramvia Blau neix l’any 1901 i viu una vida plena d’interrupcions

A la vegada que el funicular, el 29 d’octubre del 1901 es va inaugurar el Tramvia Blau. 4 anys després es va ampliar el trajecte 4km arribant fins Vallvidrera. No obstant, un any després va començar a donar servei el funicular de Vallvidrera i això va significar una davallada d’usuaris en el Tramvia.

Ja la pitjor època va arribar amb la crisi dels anys 30. Va ser tant gran que va deixar de donar servei i al 1937 va tornar a funcionar.

Anys després al 1954 quan semblava que tot anava bé per aquest mitjà de transport, es va inaugura el trajecte fins Balmes. No obstant, tot sembla que va ser una il·lusió òptica ja que poc després els autobusos van substituir molts des trajectes del Tramvia fins que el 1971 va tancar tota la seva xarxa.

Però un altre cop va renéixer quan en el 1979 l’Ajuntament de Barcelona aconsegueix fer-se propietari del Tramvia i comença a rehabilitar les vies i la catenària. Tot queda preparat per tornar a funcionar.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.