fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Les escoles obriran el 14 de setembre amb una situació sobre la pandèmia similar a l’actual

Compartir
escoles pandèmia

Aquesta setmana el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha declarat que les escoles de Catalunya començaran el curs el proper 14 de setembre amb unes condicions epidemiològiques com l’actual. Es preveu que la pandèmia continuarà necessitant mesures similars a les exigides durant els mesos d’estiu.

Si la pandèmia continua com fins ara, les escoles obriran segons el previst

El Departament d’Educació ha dissenyat ja el calendari escolar del 2020-2021. No obstant, davant l’evolució dels contagis de covid-19, molts són els escèptics que dubten si les escoles podran dur a terme aquest calendari.

Davant aquests dubtes, els Conseller d’Educació ha comparegut per calmar a la població. Per una banda, no nega la incertesa sociosanitària i l’ existeix d’una dependència directa de les escoles sobre el recorregut de la pandèmia. Però per l’altra banda, assegura que si la situació dels contagis és similar a l’actual les escoles obriran. En paraules del senyor Conseller “en una situació epidemiològica com l’actual, amb rebrots i mesures restrictives en algunes zones, “res no indica” que s’haguessin de prendre mesures diferents a les acordades i amb les quals treballen els centres, sobretot pel que fa l’obertura el 14 de setembre.

Tots els alumnes estaran obligats a assistir a l’escola

Per tant, el curs vinent es preveu en igual de condicions que l’inici de l’anterior curs. Tots els nens estaran obligats a assistir presencialment a l’escola i complir amb els horaris i activitats del centre.

Així, assegura que estan preparats per actuar diferent en cas de que l’escenari sigui un altre a l’esperat. Ha declarat “Estem en disposició d’aplicar allò acordat, però també d’aplicar un pla B o un pla C”

S’ha dissenyat un Pla de Xoc per reforçar les escoles més vulnerables front la pandèmia

Es destinaran 48 milions d’euros per pal·liar les desigualtats en els centres que més ho pateixen. Sobretot es centraran en 500 escoles ja identificades on s’hi concentra un gran volum d’alumnat de risc.

Se’ls hi facilitarà entre altres coses, la gratuïtat de material escolar i l’accés a les sortides i colònies que proposi el professorat.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.