Escriu aquí

Tendes que ofeguen l’Eixample

Compartir

tendes souvenirs bcn

Tots sabem que el barri de l’Eixample és un dels més turisme rep de Barcelona, sobretot per comptar amb simbol icònic més atractiu de la ciutat, el temple de la Sagrada Familia. Una zona en la qual cada dia està molt abultada de gent, avui dia més per aquests turistes que camien pels carrers del districte cada dia sense importar l’època de l’any, que no pas els veïns, que estan en minoria respecte als milions de turistes que visiten la capital catalana.

Turisme com a plat principal

La zona de Sagrada Familia, és el lloc on més botigues hi ha de souvenir i records de la ciutat, sense dubte un negoci que serveix d’ancla per atraure els turistes, que constanment estan buscant qualsevol objecte que puguin endur-se als seus llocs de residència.

La cosa està en què especialment en aquesta zona, hi ha un bon grapat de tendes per les quals l’Ajuntament ha rebut nombroses queixes, ja que en algunes ocasions provoca malestar el que provoquen aquests negocis, sobretot per la dificultat de caminar per segons quines voreres quan es concrenten en les seves portes aquells curiosos que paren en les paradetes i locals.

Excès de negocis turistes

Després d’haver-ho analitzat, l’Ajuntament ha decidit augmentar la prohibició per poder establir un negoci d’aquestes característiques, en les zones properes a Sagrada Familia, concretament a l’avinguda de Gaudí i la zona dels entorns del temple fins al passeig de Sant Joan. Prèviament ja hi havia algunes prohibicions en alguns llocs en concret, però ara s’ha expandit ja que s’havien rebut moltes sol·licituts en carrers propers fora del límit.

Ara bé, és cert que l’associació de veïns veu amb bons ulls aquesta nova iniciativa, però a la vegada no accepten la via sobre com s’ha realitzat. La normativa està acceptada, però el problema és que encara ha de passar un temps perquè s’executi, amb la qual cosa poden haver (i ni ha hagut algun) que han demanat permissos per obtenir les licències de la zona, abans que la prohibició de la normativa estigui vigent. Segurament, hauria sigut més oportú anunciar la nova normativa, en els moments previs a la vigència de la norma.

Així doncs, pot donar la sensació que sigui una acció que conforma a part dels veïns i no agreuja tant la situació, però que en realitat podria provocar un efecte contrari, en el qual durant els moments abans de l’execució de la prohibició, hi ha la possibilitat que apareixin els oportunistes en ‘massa’ i obtinguin les llicències, augmentant aquestes tendes per la zona.

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *