fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El Síndic vol menys pobresa i insta a protegir els infants que dormen al carrer

Compartir

La institució també demana que s’informa sobre el nombre d’infants en aquesta situació

El síndic vol menys pobresa i insta a protegir els infants que dormen al carrer i a les esglésies. Ho ha fet a la DGAIA . També s’ha adreçat a l’Ajuntament de Barcelona i els ha demanat que actuïn immediatament per abordar la situació i atendre les seves necessitats el més aviat possible.

El Síndic demana que se l’informi sobre el nombre d’infants que s’hagin detectat en aquesta situació . També de les mesures acordades per la DGAIA, en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona, per a la protecció efectiva i atenció de les seves necessitats. A més recorda que d’acord amb l’article 43 de la Llei dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència (LDOIA),  les administracions públiques han de fomentar, mitjançant serveis i programes d’acollida, la integració social dels infants o els adolescents migrants. Per altra banda, la Convenció sobre els drets de l’infant estableix en l’article 12 el dret dels infants a ser escoltats en qualsevol procediment administratiu o judicial que els afecti.

Per al ple respecte dels principis i drets que recull la Convenció sobre els drets de l’infant, el Síndic insta les administracions públiques a extremar, de manera immediata, els esforços de coordinació i actuació interadministrativa per portar a terme una avaluació precisa de la situació individual i les condicions de vulnerabilitat particulars de cada infant

En referència a l’atenció dels infants que dormen al carrer, el Síndic demana que els equips tècnics pertinents duguin a terme els plans individualitzats d’atenció i que s’activin les mesures immediates que millor responguin a l’interès superior de cadascun d’ells. No obstant això, malgrat el Síndic vol menys pobresa i insta la DGAIA a protegir els infants que dormen en esglésies i totes les entitats es mostren compromesos a abordar la situació, no hi ha consens per solucionar la problemàtica social.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.