fbpx

Escriu aquí

Actualitat

S’imposaran millores per evitar retards en els busos TMB

Compartir

TARRAGONA TARRAGONES 09 04 2008 AUTOBUSES URBANOS DE TARRAGONA foto PUIG JOAN arxiu DG 080409 JP

Avui parlem de la TMB, però aquest cop no de la vaga de metro, sinó dels autobusos. Aquest cop el tema que tractarem serà sobre la mobilitat òptima dels busos en algunes zones de la ciutat barcelonina. L’empresa pública Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ofereix els seus serveis en la ciutat de Barcelona i en gran part de la seva àrea metropolitana.

La principal causa són els problemes de mobilitat en els carrers

Aquests problemes de mobilitat, es presenten sobretot en algunes zones de la capital catalana, on les condicions impedeixen de vegades una bona circulació. En la majoria de casos es deu al fet de l’espai, on els carrils busos no tenen les mesures suficients perquè els busos puguin passar en unes condicions bones, a més si això li afegim la gran densitat de trànsit que es produeix en alguns llocs de la ciutat, la circulació dels autobusos s’acaba dificultant.

L’empresa considerava que hi havia molts factors que impossibiliten una circulació òptima dels autobusos en alguns trams i en algunes línies en concret. D’aquesta manera, el que demanaven a l’Ajuntament i als organismes que tinguessin potestat per posar-hi remei, era que es poguessin prendre mesures i poder tenir la possibilitat d’incorporar nous factors que fessin possible la viabilitat dels busos. A propòsit d’això, la mateixa empresa argumentava la necessitat d’aquests canvis exposant que aquests factors eren els principals culpables d’alguns retards i demores en les arribades dels busos en les parades.

Les peticions confirmen la necessitat del canvi

Així mateix, la principal petició ha sigut d’augmentar els carril bus, no només en la seva llargada i fer que n’hi hagi en més parts de la ciutat que actualment no hi ha, sinó també augmentar la seva amplada. D’aquesta manera alguns carril bus tindran les mesures d’amples de 4,07 quilòmetres, un promig de 3,2 metres més amplis que els actuals.

Un dels primers trams que tindrà aquestes millores serà a la Meridiana, entre 10 línies que s’incorporaran aquestes noves condicions seran la  H6, H8, H10, H12, H14, D20, V3, V7, V15 y V27, ja queb després d’haver-ho analitzat s’ha considerat que són línies que més problemes pateixen de mobilitat i conseqüentment són més prioritàries degut a la assistència que acullen.

S’executaran les reformes en ple estiu

Les mesures es començaran a executar a partir del mes d’agost, però a més s’incorporaran nous semàfors exclusius per a busos, així com noves senyalitzacions, modificacions de vorera i les obres de les ampliacions dels carrils busos. Aquestes infraestructures tindran un cost econòmic d’uns 261.000 euros tot plegat, que suposaran una despesa en gran part pública que segons ha reconegut tant TMB, Ajuntament i Generalitat necessària. Veurem llavors si realment algunes de les demores dels busos era realment per aquestes condicions de mobilitat, o resultaran ser unes altres externes. El cas és que amb aquesta subvenció potser sortirem de dubtes.

 

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.