fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Si tens dermatitis atòpica, t’expliquem com cuidar la teva pell i reduir els símptomes

Compartir
Si tens dermatitis atòpica, t'expliquem com cuidar la teva pell i reduir els símptomes

Encara que el 27 de novembre és el dia mundial de la dermatitis atòpica, les persones que pateixen aquesta malaltia han de conviure amb ella durant tot l’any, i que afecta irremeiablement al seu dia a dia i al seu benestar.

Estem parlant del 20% dels nens menors de 7 anys, el 18% dels nens entre 7 i 16 anys, i el 10% dels adults al nostre país. A més, en només 30 anys, l’afectació s’ha triplicat als països industrialitzats. Per això és imprescindible estar ben informats i conèixer els consells dels professionals per a cuidar aquest tipus de pells, així com els nous productes que s’estan presentant en el mercat.

Algunes dades sobre la dermatitis atòpica

La dermatitis atòpica o èczema atòpic és una malaltia cutània que es caracteritza per una sequedat extrema, amb lesions vermelles i, a vegades, butllofes, produint una picor insuportable que altera la vida quotidiana de qui la sofreix.

Com es pot comprovar per les xifres que et donàvem al principi, es tracta d’un problema de salut pública emergent. A més, existeix una predisposició genètica: si un dels pares pateix la malaltia, el nen té un 50% de risc de contreure-la també. L’èczema atòpic sol sorgir durant els tres primers mesos però, en la majoria de casos, els símptomes aniran remetent –als dos anys o al final de l’adolescència–. No obstant això, una petita fracció de casos mai s’alleujarà completament.

La dermatitis atòpica evoluciona alternant brots i remissions (èpoques de calma). Cada vegada que apareixen les rojors, es tracta d’un brot. La inflamació es manifesta sempre seguint el mateix ordre: eritema, vesícules, exsudació, crostes (edema ocasional), cicatrització i, a continuació, xerosis (pell seca). És quan la persona afectada es grata més, amb el consegüent risc de sobreinfecció.

La picor, un dels símptomes més incapacitants

La pruïja o picor és, en boca de tots els pacients, un dels símptomes més incapacitants quan es té una malaltia dermatològica. Es tracta d’una sensació captada en la superfície de la pell per unes minúscules terminacions nervioses que transmeten aquest missatge als centres nerviosos. La reacció instintiva per a acabar amb aquesta desagradable sensació és gratar-se i, encara que en teoria està destinada a aportar un alleujament momentani, en realitat acaba sent un factor agreujant que crea un cercle viciós.

Les picors són especialment intenses en les zones inflamatòries i seques, ja que tenen una fisiologia particular que dificulta el seu tractament. El que ocorre és que el seu ciment cutani està perforat amb microfissures invisibles que impedeixen que l’epidermis exerceixi la seva funció de barrera protectora, agreujant així la sequedat i la irritació de la pell.

Això pot arribar a provocar trastorns del somni, un caràcter inquiet o irritable, infeccions i, fins i tot, problemes a l’escola en els nens més majors. A més, pot anar acompanyat d’altres al·lèrgies, especialment alimentàries, o asma.

Fundación Eczema

La Fundació per la Dermatitis atòpica de Pierre Fabre ha passat a dir-se Fundación Eczema i ha ampliat les seves missions de recerca, informació i educació a tots els tipus d’èczema. La seva missió és proporcionar als pacients, als pares de nens amb atòpia i als professionals de la salut, informació sobre la naturalesa de la dermatitis atòpica, els seus tractaments, la seva repercussió en la vida dels pacients i de la seva família, així com consells per a alleujar els símptomes d’aquesta malaltia. El treball que realitzen és fabulós, així que no deixis de visitar la seva pàgina web www.fondation-dermatite-atopique.org/es

Propostes per a alleujar la pell atòpica

Concentrado Calmante XeraCalm A.D, d’Eau Thermale Avène. Una cura antigratada d’emergència, dissenyat per a alleujar a l’instant i en qualsevol moment les sensacions de picor intensa localitzada i els pics de sequedat severa en les zones de gratat recurrent del rostre, el cos i les parpelles. La seva fórmula conté el primer actiu biotecnològic procedent de l’Aigua termal d’Avène, I-modulia, que lluita eficaçment contra les picors i la irritació de la pell. No conté conservants i només inclou ingredients útils per a la pell. Just després de l’aplicació, les picors es redueixen un 69%, la hidratació augmenta un 75% i l’efecte relipiditzant immediat persisteix fins a 6 hores. El seu preu: 14,90€/50ml.

Crema Emoliente anti-rascado Ducray Dexyane, de Ducray Ajuda a reparar la barrera cutània danyada, alleuja les irritacions, nodreix i repara la pell seca amb tendència atòpica de manera efectiva. Es pot utilitzar en nens a partir de 3 anys. La seva textura reconfortant i no enganxosa assegura l’equilibri perfecte entre hidratació i nutrició. Després de quatre setmanes d’aplicació, la sequedat de la pell es redueix en un 87%. El seu preu: 24,03€.

 

Crema Emoliente Exomega Control, d’A-Derma. Una crema emol·lient de cosmètica estèril que alleuja totes les pells seques amb tendència atòpica des del naixement. Una sola aplicació al dia basta per a espaiar els episodis d’irritació i la sensació de picor. La seva fórmula natural i estèril, sense conservants ni perfum, garanteix una resposta altament segura. Destaca, també, la seva rica textura que s’absorbeix ràpidament. El seu preu: 20,88€.

La gamma Exomega Control també compta amb l’Oli Netejador Emol·lient, que combina higiene amb tractament i que ha estat desenvolupat amb els mateixos actius que els tractaments emol·lients Exomega, per a ajudar a reconstruir la barrera cutània i alleujar la pell. La seva textura és fluida i agradable, i no conté sabó. Pot aplicar-se en la cara i el cos, tant en bebès, nens o adults, sota la dutxa o en el bany. Només cal estendre-ho sobre la pell mullada, aclarir i assecar sense fregar. El seu preu: 24,03€.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.