fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Sarrià es preocupa per la gent gran

Compartir

radars gent gran soledat

Un problema social

Una iniciativa innovadora promoguda al barri de Sarrià, anomendada ‘Radars per detectar la soledat‘, es presenta davant d’una situació que moltes vegades no som del tot conscients de la seva gravetat. El projecte és recolzat per vuit comerços i cinc farmacèutiques que ajuden a detectar els casos individualment en els quals podria haver necessitat de companyia en persones majors de 65 anys.

La soledat en la gent gran és un problema que cada vegada preocupa més, amb la qual cosa esta creixent les iniciatives per tal d’intentar millorar aquesta situació, la qual és preocupant i sobretot trista. Aquesta nova campanaya de ‘Radars’ cada vegada agafa més força, i els veïns de Sarrià han de sentir-se orgulosos de recolzar una iniciativa que omple altruisticament parlant.

Solucions ràpides

Segons les dades d’estudis demogràfics, a Barcelona i la seva àrea metropilitana cada any incrementa mínim un 7% la sol·litud en la gent gran. Algunes de les possibles causes d’aquest problema social, podria ser enfrontaments familiars que acaben amb la despreocupació per part dels fills, gent que no ha tingut fills ni familiars directes i que acaben estant sols o simplement situacions casuals que han esdevingut aquest desenllç.

D’aquesta manera les ajudes i campanyes cada cop són més notables, fins al punt que ja són més de 15 les associacions que hi ha al país actualment que combaten aquest fenomen.

Bones perspectives

En aquest cas la iniciativa es basa per ser una plataforma telefònica la qual truca a aquells ancians que poden patir aquest problema i quel’organització ja s’ha assabentat prèviament, ja sigui perquè s’ha detectat per les parts que s’han especificat més a dalt, o bé perquè s’han inscrit els propis individus.

Un projecte relativament jove, però que sens dubte promet i sembla que podria ser molt efectiu per tal d’arreglar aquest gran problema. Més enllà de les expectatives, alguns càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona han confirmat que si el projecte progressa, podria ser que la pròpia regidoria s’involucrés directament ajudant així en efectes directes a la campanya.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.