fbpx

Escriu aquí

Actualitat

‘Sarrià is not Barcelona’?

Compartir

sarria

Els veïns del barri de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona amenacen amb el dret a exercir la seva autodeterminació per tal d’aconseguir que se’ls tracti de la mateixa manera que la resta dels barris de Barcelona en matèria fiscal.

Incomoditat per part d’alguns veïns

Alguns veïns en concret es queixen que la situació de crisi no és un obstacle per aconseguir el seu objectiu, sinó aconseguir un pacte per aportar el que sigui just en les despeses de funcionament de la ciutat. El barri ric de Barcelona paga més taxes i tributs que els de la resta de la ciutat però, es queixen, reben menys inversió pública. Aquest districte té un considerable dèficit en infraestructures i pateix també bosses de pobresa.

El que és cert és que Sarrià va ser, fins a 1921, un municipi independent, i Sant Gervasi de Cassoles ho va ser fins a 1897, amb dret a exercir l’ autodeterminació. De totes formes cal dir que es tracta d’un moviment minoritari, en el qual no hi ha un número considerable de veïns que s’hagin adherit a aquesta causa, la qual si més no té un to un pèl curiós.

Moviment minoritari

Fa uns anys, concretament al 2012 va ser quan més es va incentivar aquest moviment, però després d’haver fet una votació no oficial dins de l’assosiació de veïns es va determinar que no es tiraria endevant, a més de valorar-ho i veure la inviabilitat que tenia el moviment.

Sarrià – Sant Gervasi sempre ha estat considerat un dels llocs destacats de la ‘Zona Alta’ de Barcelona’, i evidentment és un amb el que s’identifica totalment la ciutat. És cert que el PIB del districte és si més no el més alt de la ciutat, amb la qual cosa per llei són dels que més taxes i tributs han de pagar a l’Ajuntament.

Fet que tot i que no de sorprendre, alguns es queixen sense embuts. El principal argument, que hi hagi gent que realment no tingui una renda particular tan alta i hagi de tributar el mateix pel fet de viure a Sarrià. Sent cert això, cal destacar que les vivendes pel simple fet d’estar situades en el districte, tenen un preu elevat amb un valor afegit molt destacat per la seva geolocalització.

Tags:
Article anterior
Següent article

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent