fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Sarrià estrena un punt verd sostenible i autònom

Compartir

Nou-punt-verd-a-Sarria

El barri barcelonès de Sarrià, el dilluns 25 de febrer va estrenar un model de punt verd. Aquest és el primer de tota la ciutat de Barcelona que és totalment autosuficient i s’ha instal·lat al carrer del Cardenal Setmenat. Té la capacitat de ser autònom, perquè no necessita estar connectat a les xarxes d’aigua, al clavegueram, ni a internet, ja que disposa d’un dipòsit que conté 70 litres d’aigua, un altre dipòsit d’aigües grises, un vàter químic i connexió 4G.

L’equipament que utilitzen és sostenible, ja que funciona sense necessitat d’una xarxa elèctrica perquè aprofiten l’energia solar mitjançant 12 plaques fotovoltaiques situades a la coberta del mateix punt verd i també tenen varies bateries que emmagatzemen l’energia que es produeix. L’horari que té aquest es que romandrà obre de dilluns a divendres de 8:30h a 14h i de 16h a 19h.

Equipament reivindicat

El nou equipament d’aquest barri dona resposta a la reivindicació de l’Associació de Veïns de Sarrià, ja que encara no hi havia cap punt verd al barri. A part de donar el servei de recollida de residus que no poden classificar-se, es tracta d’una de les condicions complementàries a la recollida selectiva porta a porta que va demanar la mateixa associació a l’Ajuntament a l’hora d’implantar la nova recollida, que va ser impulsada per l’entitat. El servei de porta a porta va començar fa un any i ha aconseguir triplicar la recollida selectiva al Sarrià Vell, ja que ha passat d’un 19% a un 55% que està molt per sobre de la mitjana de Barcelona que es d’un 37%.

Quatre punts verds nous

La previsió es que durant l’any 2019 s’instal·lin quatre punts verds a Barcelona. Concretament es volen ubicar als districtes de Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi, Sants – Montjuïc i Horta – Guinardó. Aquests es sumaran als 25 punts més que hi ha a la ciutat i on es pot portar des de roba, Calçat o joguines, fins a aparells elèctrics pneumàtics petits, càpsules de cafè o radiografies.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.