fbpx

Escriu aquí

Actualitat Revista del barri Sant Gervasi Revista del barri Sarrià

Sarrià entre escombraries

Compartir

sarria escombraries

El barri de Sarrià – Sant Gervasi (especialment a la zona antiga del districte), té un problem a urbà des de fa un temps. Aquest ha sigut les escombraries, ja que els veïns es trobaven bosses d’escombraire en mig dels carrers, provocant una brutícia important estètica i fins tot que pot afectar a la salut. 

És cert que aquesta zona, hi ha molts pocs contenidors, sigui per la falta d’atenció o per la falta d’espai viable per poder col·locar-los. Per aquesta raó, davant del cansament de l’associació de veïns, van proposar una millora que finalment ha sigut acceptada i executada per l’Ajuntament.

Aquesta millora consistirà en què els veïns tindran totes les comoditats possibles, ja que només hauran de deixar la bossa d’escombraries diàriament davant de la porta de casa seva, amb la qual cosa, ni tan sols hauran de perdre 5 minuts per anar a qualsevol contenidor pròxim.

Lògicament, és molt més còmode, i més si li afegim que cada dia, es recollirà un tipus d’escombraria, és a dir, per exemple un dia es recollirà el paper i cartró, el següent el vidre, el tercer els residus… D’aquesta manera permet als veïns sectoritzar i organitzar-se millor les escombraries, i sobretot i més important incentiva al reciclatge, ja que en aquesta zona del barri s’havia oblidat bastant, ja que molts no només deixaven les bosses abandonades en mig dels carrers, sinó que utilitzaven la mateixa bossa per diferents tipus de brossa.

Perquè els veïns tinguin total coneixement sobre com serà el procediment de recollida d’escombraries, es faran campnayes informatives prèvies, ja que aquesta iniciativa es començarà a realitzar el febrer de l’any vinent, per tant tindran temps de retenir els dies i els passos a seguir.

Els primers dies un cop iniciat, seran de prova, per veure com evoluciona i com assimilien els veïns aquesta nova forma de recollir la brossa, així durant el procés, s’anirà veient si s’han de solucionar petits aspectes concrets, si el projecte té un èxit total o si els veïns no ‘accepten’ aquesta rutina. Les escombraries seran recollides per les portes diàriament, en una franja horària preestablerta de 8 a 10 de la nit.

Com a mínim sembla que és una bona iniciativa perquè se solucioni el greu problema que hi havia fins ara, ja que hi ha alguns veïns que afirmen haver vist algunes rates, que lògicament pugen a la superfície degut a la brossa qiue hi ha pels carrers.

Així doncs, veurem com evoluciona, però el que és segur és que més comoditats i facilitats no se’ls hi pot donar als veïns de Sarrià – Sant Gervasi. Esperem que ho aprofitin, al cap i a la fi, a qualsevol li agradaria que li vinguéssin a recollir les escombraries a la porta de casa…

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.