fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Salvar la situació

Compartir

hort

L’Universitat Politècnica, basat en una metodologia que calcula el valor de la parcel·la abans de la intervenció i el valor de la parcel·la després, sent la quantitat resultant l’import de la indemnització. Això no obstant, l’element principal que falla en aquest estudi és el lucre cessant. Aquest esborrany no contempla el valor de la pèrdua en ametllers dels ingressos provocat per les mesures ordenades d’eradicació, cosa que per ASAJA i els agricultors afectats “és inacceptable i inassumible i generarà un greuge que en cap cas s’està compensant”, segons assenyalen en una nota.

Pèrdues considerables al respecte

A més, veuen que resulta incongruent que als productors i comercialitzadors de plantes de viver se’ls vagi a pagar per la destrucció, el valor dels vegetals i el valor per la pèrdua d’ingressos provocades per les mesures ordenades com a conseqüència de la detecció de l’organisme nociu, i l’agricultor només per la destrucció del material vegetal i pel valor de les plantacions. “No entenem perquè no es contempla el lucre cessant per al sector productor.

Cal destacar que la UE, acostuma a donar més ajuts a aquells països que generalment, per les seves condicions metereològiques tenen més dificultats per produir les collites, com podria ser un exemple en el cas dels països nòrdics, que a causa del fred, els hi és impossible produir determinades collites o els hi resulta més difícil. Raons com aquestes, es tenen en compte, amb la qual cosa, tenint en compte que aquí tenim un clima bastant privilegiat (que en alguns casos també es desfavorable), la majoria de collites es basen en el tipus de secà, aprofitant el bon sol que tenim i l’escassetat de plugues, tot i que per aquesta mateixa raó, no es poden produir les de regadiu en tots els llocs, excepte en aquells que hi hagi molta humitat o sigui un punt concretat de precipitacions.

S’esperen millores a falta d’efectius

Caldrà veure com s’invertiran les millores otorgades i si es faran de manera efectiva, però està clar que aquests ajuts sens dubte incrementaran la producció, i conseqüentment l’activitat econòmica. Esperem llavors que les condicions meterològiques respectin la nova temporada, ara que arriba la tardor, on teòricament, les pluges hauran de ser un pèl més abundants.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.