fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La salut bucodental, més assequible per a tothom

Compartir
bucodental

L’Ajuntament va signar un acord de col·laboració amb l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD) per reduir els preus dels tractaments dentals a persones vulnerables en prop de cent clíniques dentals de la ciutat. El consistori treballa camí cap a una salut bucodental, més assequible per a la ciutadania amb la baixada de preus i l’aprovació d’un dentista municipal.

La salut bucodental, més assequible per a tothom

Els preus seran un 35% inferiors als de mercat, i se’n podran beneficiar totes les persones que disposin de la Targeta Rosa o de la Targeta Barcelona Solidària.El conveni de l’AECAD, que forma part de PIMEC, i l’Ajuntament serà vigent fins al desembre del 2021 i serà prorrogable dos anys més.

L’acord no implica cap aportació econòmica per a cap de les dues parts, i seran les clíniques dentals les que assumiran el descompte segons la reducció del preu pactada.

Baixada de preus pactada

D’aquest acord se’n podran beneficiar les 233.000 persones usuàries de la Targeta Rosa i les 33.000 persones que disposen de la Targeta Barcelona Solidària. Aproximadament uns 266.000 barcelonins i barcelonines, un 16% de la població de la ciutat, podran accedir a aquest servei.

Les persones usuàries de qualsevol d’aquestes dues targetes podran escollir entre les clíniques associades a l’AECAD, i pagaran com a màxim 18,60 euros per un tractament d’higiene dental, en el cas de les persones beneficiàries de la Targeta Barcelona Solidària i la Targeta Rosa gratuïta, o bé 20 euros, en el cas de les persones que tinguin la Targeta Rosa reduïda. En el cas de les obturacions senzilles els preus són 32,55 i 35 euros, respectivament.

Un servei de primera necessitat

L’acord és un pas més per promoure l’accés a l’atenció bucodental dels veïns i veïnes de Barcelona que per motius econòmics no poden accedir als serveis odontològics. Aquesta proposta s’afegeix al servei d’odontologia gratuït per a persones vulnerables, que es va posar en marxa el 2018 i que ja ha arribat a més de 1.200 persones.

Majoria absoluta per a la creació del servei de dentista municipal

El Plenari municipal va aprovar el març del 2019 per majoria absoluta la creació d’un nou servei odontològic municipal obert a la ciutadania, una iniciativa econòmicament sostenible i autofinançada que garantirà preus més assequibles als usuaris i unes condicions laborals dignes a l’equip professional.

La iniciativa preveu atendre unes 36.000 persones l’any amb uns preus que podrien ser fins a un 40% per sota dels actuals. La posada en marxa serà gradual. Durant el primer exercici, amb un sol centre en funcionament amb vuit butaques, es podran arribar a atendre unes 18.000 persones.

Facilitar l’accés al dentista a la ciutadania

El nou servei odontològic incorpora també algunes de les al·legacions fetes pel sector privat d’odontologia, com el compromís d’ubicar la clínica dental en un barri amb un nivell socioeconòmic per sota de la mitjana de la ciutat.

S’espera que el nou servei contribueixi a facilitar l’accés de la població al dentista, atès que la darrera enquesta nacional de salut, de l’any 2017, xifrava en un 12% la població de Catalunya que no pot accedir-hi per motius econòmics.

Promoure la salut entre els més vulnerables

La nova iniciativa municipal complementa el servei d’odontologia municipal gratuït per a persones vulnerables, que es va engegar l’estiu passat i que ja ha atès més de quatre-centes persones.

Et recomanem:

Zona Franca, la nova estació de metro amb vistes

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.