fbpx

Escriu aquí

Zona Alta

Salut bucal i problemes de geniva

Compartir
dentista neteja bucal genives

dentista neteja bucal genives

La malaltia periodontal, “piorrea” o “malaltia de les genives”

Una de les malalties bucals més freqüents és la malaltia periodontal, coneguda popularment com a “piorrea” o “malaltia de les genives”. Segur que n’heu sentit a parlar ja que és la principal causa de pèrdua dental de en majors de 35 anys. És una malaltia infecciosa que afecta els teixits que l’envolten i donen suport a les dents (el periodonci) i és provocada principalment per un cúmul de placa bacteriana que es diposita a la superfície dental i en la unió de la dent amb la geniva.

Existeixen diversos graus dins de la malaltia periodontal i, depenent de la gravetat, podem parlar de gingivitis quan no hi ha afectació d’os ni de lligament periodontal i de periodontitis quan aquestes estructures es veuen afectades. Des de la Clínica Dental Josep Maria Clemente, ens expliquen alguns dels seus símptomesi tractaments.

Els símptomes més comuns

L’envermelliment i la inflamació de la geniva, sagnar quan et raspalles les dents, la retracció de les genives, la mobilitat de les dents, mal alè i, en casos avançats, l’aparició de flegmons són clars símptomes que les teves genives estan patint algun problema.

Existeixen alguns factors de risc que poden propiciar o agreujar la malaltia periodontal com són el tabaquisme, l’estrès, la diabetis, els estats d’immunosupressió, dèficits nutricionals… A més, s’ha constatat que existeix un factor genètic que influeix a l’hora de patir la malaltia.

La principal causa d’aquesta malaltia infecciosa és la formació d’una capa formada per diversos bacteris. Segons el tipus de microorganismes presents a la boca, la gravetat de la malaltia periodontal varia ja que existeixen algunes més agressives que d’altres.

Cal actuar i posar-hi remei el més aviat possible

És important la detecció precoç del tipus de bacteri per a un tractament correcte. Per tal d’evitar la seva aparició, és imprescindible mantenir una correcta higiene bucodental, mitjançant una tècnica de raspallat adequada i combinar-la amb l’ús del fil dental i col·lutoris específics.

És important acudir a les revisions periòdiques al dentista, així com realitzar higienes dentals i serà el professional que determini la freqüència necessària d’aquestes.

Tant si creieu que podeu tenir problemes de genives com si no, és important que aneu al dentista per a dur un control de la vostra salud bucal. No dubteu en contactar amb la Clínica Dental Josep Maria Clemente.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.