fbpx

Escriu aquí

Eixample

Una ruta turística per salvar els comerços emblemàtics

Compartir

L’Ajuntament de Barcelona vol fer rutes turístiques pels establiments més emblemàtics de la ciutat. La mesura la impulsa un grup de treball que busca protegir, preservar i promocionar els comerços més icònics de la capital catalana.

La motivació rau en evitar l’onada de tancaments de molts d’aquests que ja han abaixat la persiana recientment, el darrer ha estat el restaurant Casa Agustí, al número 5 del carrer de Bergara, a la Dreta de l’Eixample.

Microrutes  de comerços emblemàtics

La proposta més atractiva és la creació de noves microrutes o rutes turístiques que uneixin aquests establiments històrics. De fet, es tracta d’una iniciativa que ja s’ha dut a terme, per exemple, a Ciutat Vella, on el març passat es va organitzar una ruta pels comerços centenaris.

Bones practiques

L’entitat també vol crear una guia de bones pràctiques per a la conservació de la imatge exterior dels locals comercials i també es volen impulsar ajudes per garantir-ne la preservació.

També vol treballar en la revisió del Catàleg de Comerços Emblemàtics -que aplega més de 200 establi· ments– i també analitzarà si es pot modificar la Llei de patrimoni cultural amb la incorporació de for· mes concretes d’activitat comercial, ampliant-ne o revisant-ne la catalogació.

En les trobades hi participen la regidoria de Comerç, amb la regidora Montserrat Ballarín al capdavant, tots els grups municipals del consistori i diferents representants de l’Associació de Comerços Emblemàtics.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.