fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Reivindicació de la societat

Compartir

manifestació 1Mg

Com tots sabem l’1 de maig és un dia de festa nacional, amb validesa de ser el dia del treballador, el qual serveix per reivindicar els drets globals d’aquests i dels ciutadans en general. Durant cada any les reclamacions venen a ser les mateixes, ja que en els últims anys, la veritat és que les condicions d’han quedat estancades i els ciutadans reclamen en termes general la pujada global dels salaris i jornades laborals dignes.

Diferents reivindicacions

Aquest però, no només han sigut les condicions laborals pels treballadors l’únic objecte de manifestació, sinó que les reivindacions feministes i les reclamacions per unes pensions dignes, han sigut els protagonistes simultàniament de les manifestacions que es van realitzar durant el dia d’ahir a la ciutat barcelonina i altres punts d’interés del país.

Pel que fa a les reivindacions feministes, es tracta d’un seguit de la manifestació que es va fer el mes passat a nivell nacional, per la igualtat de drets entre les dones i els homes, on la manifestació multitudinària de caire feminista va estar present a tots els llocs de l’Estat.

“No és no”

Ahir però la manifestació feminista tenia un afegit, i és que després de la polèmica ressolució judicial sobre el cas de ‘la manada’, en què la ciutadania es queixa de la no designació com a violació en substitució de l’abús sexual. D’aquesta manera la impotència i la pressió social, s’ha escenificat durant els últims dies, i ahir aprofitant l’ocasió, milers de persones van sortir als carrers de Barcelona per fer veure al sistema judicial el seu desacord.

Per altra un altre dels motius de la manifestació d’ahir, va ser les pensions dels jubilats. Un altre moviment social que aquest ha agafat força, i que molts dels pensionistes es queixen que les remuneracions que reben en el seu estat, no són ni molts menys suficients per combatre amb les despeses mensuals que tenen. La mitjana de les pensions avui dia està entre els 600 euros, cosa que lògicament resulta ser inviable per afrontar de manera òptima tots els pagamanents d’habitatge i de menjar.

La generació lluitadora

Una generació que en el seu dia ja va lluitar per aconseguir els drets d’igualtat i llibertat, ja sigui pel dret de vot de les dones, la lluita social contra els feixismes, dictadures i opressions que van haver-hi en alguns punts d’Europa com va ser en el nostre cas… I ara arriba el dia, en què aquesta mateixa generació que tan va lluitar (i ho va aconseguir), es veu obligada a reivindicar contra una situació, en la que veuen que tot aquell esforç que van fer durant els seus anys ‘d’actiu’ no es veu recompensada en la tercera etapa de les seves vides.

L’altra causa i a la vegada la que agafa sentit i nom en homenatge al dia d’ahir, és sens dubte els drets laborals. Avui dia tot i que hauria de ser impensable, encara hi ha explotacions en alguns treballs, on les jornades sobrepassen les 8 hores diàries i a més a més, els salaris rebuts a canvi no són ni molt menys els adequats.

Lluita per treball digne

A més, la impossibilitat d’aconseguir treball, en moltes ocasions és realment difícil, el que provoca les ‘fugues de cervells’ cap a altres països, especialment en els joves recent graduats que no troben un treball que s’adeqüï a les seves condicions, i decideixen provar sort en altres llocs on veuen més prosperitat.

Així doncs, curiosament totes les reivindicacions que es van realitzar durant el dia d’ahir de forma massiva, el principal responsable és el Govern, amb la qual cosa no hi ha cap mena de dubte que hauria de dedicar-se a escoltar al poble i per descomptat, trobar solucions dignes que satisfaguin a aquells que realment formen i creen el país.

 

Clica aquí per saber-ne més sobre la manifestació feminista del 8M

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.