fbpx

Escriu aquí

Sant Gervasi

Rebel·lió veïnal contra les funeràries

Compartir

L’Ajuntament es ven el negoci i ha aprovat una llicència per instal·lar un nou tanatori en un lloc poc apropiat.

 

Un dels grans reptes d’Ada Colau era crear una funerària pública per abaratir el preu de morir-se a Barcelona. Però han passat cinc anys i molts discursos, i enlloc d’una funerària pública l’Ajuntament s’ha venut el percentatge que tenia a Memora i ha concedit una de les llicències més polèmiques dels últims anys, la que permetrà instal·lar un tanatori privat a l’epicentre de les festes de Sants.

Happy Park

Els veïns de Sants estan de pega. No només han perdut un happy parc històric, un dels primers de la ciutat, el del carrer Comtes de Bell·lloch. En la mateixa operació han guanyat un tanatori, que ocuparà aquell espai, protegit pel Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. El parc va tancar les portes la tardor passada després que els propietaris apugessin el lloguer un 300%, fins a 15.000 euros. El nou inquilí, l’empresa funerària San Ricardo, propietat de la família Almirall Bellido, paga bé, però es dedica a un negoci no tan engrescador.

L’Ajuntament ha donat el vistiplau, perquè compleix la normativa però els veïns estan molt emprenyats. Han creat la plataforma Stop Tanatori per denunciar que ubiquin un negoci d’aquestes característiques en una zona tant concorreguda, amb gran afluència escolar i, per acabar-ho d’adobar, en un dels carrers més importants de la Festa Major de Sants. Sens dubte, no serà gaire agradable per als familiars.

Les funeràries a la Bonanova

El cas de Sants ha esperonat els veïns de la Bonanova, que s’han assabentat dels plans per instal·lar una funerària al barri, al costat de la parròquia Verge de la Pau, propietat de l’Arquebisbat de Barcelona. En aquest cas, els veïns arriben just a temps perquè la proposta encara és molt prematura i falta saber si l’Ajuntament aprovarà la decisió. De moment han creat la plataforma Tanatori No per fer pública la seva proposta i pressionar l’Ajuntament.

 

Sense notícies

Mentrestant, encara no sabem res de la funerària pública. Abans de les eleccions l’alcaldessa va presentar una proposta per posar en marxa una funerària pública que oferiria tarifes estàndards en tres nivells de preu: 2.800, 3.475 i 4.700 euros, en funció de les possibilitats. El primer pas serien tres nous tanatoris públics, a Sant Andreu, Poble· nou i Montjuïc, que estarien llestos entre 2020 i 2022. El pla no es va aprovar perquè l’oposició el va considerar pur màrqueting electoral. La següent notícia és que, un any després, l’Ajuntament s’ha venut el percentatge que conservava a Serveis Funeraris de Barcelona, segons han dit, per imperatiu financer i nul·la capacitat decisòria. I mentrestant, Barcelona és la ciutat més cara d’Europa on morir-se

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.