fbpx

Escriu aquí

Sant Gervasi

L’Hospital El Pilar utilitza la realitat virtual per a reduir l’ansietat en pacients pediàtrics

Compartir
  • Els més petits podran conèixer a través d’un escenari virtual els espais de l’hospital abans d’entrar a la consulta.
  • La iniciativa s’emmarca en el projecte d’humanització de l’Hospital El Pilar amb l’objectiu de millorar l’experiència dels pacients pediàtrics.

L’Hospital El Pilar del grup Quirónsalud ha posat en marxa una iniciativa per reduir l’ansietat dels més petits abans de la consulta mèdica. Gràcies a aquesta iniciativa, els pacients pediàtrics podran conèixer a través de la realitat virtual els espais de l’hospital on l’atendran.

Kit de realitat virtual

Amb unes ulleres de cartró dissenyades especialment per a realitat virtual en què s’insereix un telèfon mòbil, el nen podrà accedir a l’escenari virtual dissenyat conjuntament pel Servei de Pediatria de l’Hospital El Pilar i l’start-up tecnològica Nixi For Children. En el vídeo es pot veure a Nixi, un nen virtual que guia al pacient pels diferents espais pediàtrics de l’Hospital El Pilar: Des de la consulta de pediatria fins a les urgències pediàtriques i l’explica amb l’ajuda d’una infermera les diferents situacions.

“Quan visiten a el metge molts nens no saben bé què els espera o pot ser que hagin tingut una mala experiència anterior i no tenen ganes que es repeteixi” explica la Dra. Marta Quixano, cap de Servei de Pediatria de l’Hospital El Pilar. “Amb aquesta iniciativa intentem reduir aquesta ansietat i amb un ambient infantil, de conte, vam aconseguir que no ens vegin com a personatges aliens a ells sinó més aviat com algú amable que vol ajudar-los a sentir-se millor” afegeix.

La realitat virtual és una experiència immersiva en què el nen té la sensació d’estar a l’escenari creat específicament per mostrar-li els diferents espais de l’hospital. De manera que pot fer-se una idea dels que van a trobar a la consulta mèdica i reduir així la seva por o ansietat.

“La idea és replicar aquesta iniciativa en altres escena· ris de l’hospital com l’àrea quirúrgica, diagnòstic per la imatge o el laboratori d’analítica de manera que puguem ajudar a l’infant a superar tot tipus de pors que puguin suposar els diferents actes mèdics” afirma la Dra. Quixano.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte d’humanització de l’Hospital El Pilar que té com a objectiu millorar l’experiència del pacient, en aquest cas del pacient pediàtric i de la seva família. Un pas més en el procés de renovació i innovació en el que està immers l’hospital i en el qual l’atenció pediàtrica té un gran pes. La posada en marxa de Servei d’Urgències pediàtriques 24 hores s’ha complementat amb la integració d’un nou equip d’especialistes pediàtrics al Centre de consultes externes Alfons XII a escassos metres de l’Hospital El Pilar.

 El Servei de Pediatria de l’Hospital El Pilar compta ara amb un equip format per una vintena de pediatres de reconegut prestigi i professionals d’una àmplia gamma d’especialitats pediàtriques:

  • Traumatologia pediàtrica
  • Cirurgia pediàtrica

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.