fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Què significa el Nadal per a nosaltres?

Compartir

promocap-meva_llums_528x228_2-760x428

En les vacances de Nadal, una època que molts esperen amb alegria ja que consideren el moment més ‘màgic’ de l’any, les organitzacions municipals i Ajuntaments s’encarreguen de pul·lir tots els aspectes decoratius en els carrers, perquè la gent se senti el més feliç possible en una situació que ha estat molt maquillada per les pel·lícules i produccions artístiques, perquè tinguem la percepció i requerim unes necessitats llumíniques.

Això es veu reflectit sens dubte a la gran majoria de ciutats, unes menys i altres més, però que sens dubte provoquen una pujada a les factures de la llum pels ajuntaments, que posteriorment segurament les acabem pagant entre tots.

Com que aquestes llums són una ‘petició’ popular, no tenim moltes queixes per aquest aspecte a nivell general, però segurament molts no som conscients de la gran despessa que suposa. De fet, sembla que aquesta ‘màgia’ del Nadal aconsegueix que gastem diners i consumim massivament (sobretot en regals i menjar) sense que ens importi massa, però que a partir del mes de gener ja ens comença a molestar.

Realment potser sí que és un fenomen màgic, ja que segur que molts es proposen no gastar tants diners en el seguent Nadal, però per alguna raó gastem tant o igual que l’any anterior. Aquests fets provoquen que ens haguem de presentar una sèrie de dilemes, que potser molts no volen contestar per no perdre ni menysprear aquest esperit nadalenc.

Només en les llums diàries que il·lumen cada dia Barcelona durant l’època de Nadal, equival a la il·luminació que es requeriria a 80 camps de futbol aproximadament, el que suposaria il·luminar els camps dels equips de la lliga espanyola, la Premier League anglesa i mitja Bundesliga per exemple.

Tot i tenint aquests factors, cal dir que des de l’entrada de l’administració de l’actual alcaldessa Ada Colau, les despesses nadalenques de la ciutat s’han reduit considerablement, i no són tant elevades com abans, tot i que indubtablement encara ho continuen sent.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.