fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Quan hem d’anar al fisioterapeuta?

Compartir

Si fem aquesta pregunta, la majoria de la gent respondria quan tenim una lesió. Aquest el concepte general que es té dels fisioterapeutes i és correcte, però no és només això. Un fisioterapeuta pot fer moltes més coses per tu de les que et penses, pot ser de gran ajuda a l’hora de prevenir futures lesions i pot aconsellar-te a l’hora de realitzar activitat física i donar-te les pautes per aconseguir un benestar general.

6 RAONS PER LES QUALS HAS D’ ANAR AL FISIOTERAPEUTA

Recuperació d’una dolència o lesió

Després de patir una lesió, sigui per causes esportives o derivades per una intervenció quirúrgica, el més recomanable es recorre a la fisioteràpia. Recorda que el fisioterapeuta és l’encarregat de realitzar una avaluació personalitzada de cada cas per determinar el tractament que millor s’adapti a la docència del pacient.

Quan hem d'anar al fisioterapeuta?

Valoració o diagnòstic fisioteràpic

Quan acudim a un fisioterapeuta per una causa concreta, el fisio realitzarà una valoració que complementi el diagnòstic del doctor. Valorarà el problema en relació amb altres articulacions i estructures que poden estar relacionades indirectament amb la lesió.

Consells i pautes per evitar recaigudes

Hi ha moltes lesions ocasionades per diferents factors, ja siguin per un sobreesforç en una activitat esportiva, formes inadequades de realitzar tasques diàries … Però que amb el tractament fisioterapèutic correcte poden millorar i disminuir el dolor. Però el problema radica en què una vegada tornem a la nostra rutina, tenim el risc que es torni a produir la lesió. Per això, el fisio pot aconsellar i indicar pautes per modificar l’activitat que està ocasionant la lesió. Aquestes pautes han de ser personalitzades i adaptades a les necessitats de cadascú.

Mesures preventives

Acudir a un fisioterapeuta pot ser molt beneficiós, ja que el fisio pot aconsellar sobre com prevenir possibles lesions derivades d’activitats esportives, feina, o qualsevol tasca realitzada. Tingues en compte que aquest consell seran sempre personalitzats i adaptats per reduir el risc de lesions quan es realitzen aquestes activitats.

Quan hem d'anar al fisioterapeuta? 2

Entrenament específic, recuperació i readaptació esportiva

El fisioterapeuta pot ajudar aquelles persones que realitzin activitats esportives importants. Gràcies a l’entrenament específic, es poden realitzar exercicis enfocats a enfortir aquelles zones més propenses a lesions segons l’activitat que es practiqui. En aquest cas, es tracta de què l’esportista torni a la seva activitat esportiva després de la recuperació i en les condicions físiques més adequades i similars a les que presentava abans de la lesió.

Tècniques passives

Estiraments, massatges relaxants o esportius, exercicis de mobilitat… són tècniques passives molt beneficioses pels pacients. L’ideal és aplicar-les abans que el dolor sigui un problema que limiti de tal manera que es pugui garantir una disminució del risc a patir una lesió que requereixi un llarg tractament.

En definitiva, no cal esperar a tenir dolor per acudir al fisioterapeuta. Si tu també vols prevenir el teu cos, no dubtis en confiar en el centre Fisio BCN, especialistes en totes les tècniques de prevenció i recuperació.

fisioterapia-2

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.