fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Quan l’estiu és viu, l’ocupació somriu

Compartir

Quan l’estiu és viu, l’ocupació somriu.Després que l’atur hagi crescut durant anys arribant al seu punt màxim el 2013 amb un 23,61%, Catalunya es consolida al juny com el territori de tot l’Estat on més ha caigut la desocupació.com ja ve sent habitual, també lidera la contractació durant la campanya d’estiu. Dels 285.038 contractes generats per afrontar aquests quatre mesos segons dades del Grup Adecco, la gran majoria estan vinculats al turisme i un 13,2%a les rebaixes.

 

En termes de contractació estiuenca, a Catalunya la segueixen la Comunitat de Madrid, que generarà 223.800 llocs de feina, el País Valencià, amb 152.800, Múrcia amb 152.300 contractes i Andalusia, amb 133.300 ocupacions. Aquestes cinc comunitats sumen dos terços del total de contractes que es realitzen durant la campanya d’estiu.

Una feina d’estiu indefinida

La campanya d’estiu també acabarà desembocant en la generació de contractes indefinits.Catalunya és el segon territori que més en crearà, només per darrere d’Andalusia. Amb un increment del 7,7% respecte el 2018 -lleugerament per sobre de la mitjana espanyola que és del 6,5%-, del total de contractes generats per a l’estiu. Els experts asseguren que seran indefinits, és a dir, un 23,05% del total. De fet, el territori català suma amb Andalusia, País Valencià i Madrid el 56% del total d’ofertes de feina de tot l’Estat. Aquest comptarà amb un total de 140.000 contractes indefinits més.

La ressaca de la Setmana Santa i plus de rebaixes

Si bé és cert que Catalunya ja va ser líder en contractació durant la Setmana Santa.També ho és que alguns d’aquests contractes s’allarguen fins l’estiu. Segons InfoJobs, el 57% de les vacants publicades a escala estatal per al mes d’abril s’allarguen fins la campanya d’estiu. És així, d’una banda, perquè la Setmana Santa ha caigut molt tard aquest any, com apunta la responsable d’estudis del portal de recerca de feina, Neus Margalló. I, de l’altra, perquè el 36% de les vacants recollides durant aquell període vacacional estaven vinculades a la restauració i el turisme.

A més, Catalunya també lidera la contractació durant el període de rebaixes amb un número de contractes que representen el 13,2% del total que es realitzen en territori català. Per tant, a Catalunya, quan l’estiu és viu, l’ocupació somriu.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.