fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Programa Universitari per a Gent Gran (PUGG) de la Facultat Pere Tarrés-URL

Compartir

programa-universitari-gent-gran-pere-tarres-url

El programa Universitari per a Gent Gran (PUGG) de la Facultat Pere Tarrés – URL proposa un itinerari formatiu centrat en diversos eixos temàtics. Més enllà de conferències aïllades com es fa en moltes aules universitàries per a gent gran, a la Facultat Pere Tarrés – URL les persones grans poden seguir assignatures portades a terme per un mateix professor al llarg de tot un trimestre. El conjunt de les assignatures forma un itinerari de tres anys articulat al voltant de les ciències socials.

Segons Enric Benavent Vallès, professor d’aquest programa, la seva experiència com a docent és molt enriquidora. El sistema que tenen li permet poder compartir durant unes setmanes els seus temes preferits amb persones que tenen moltes ganes d’aprendre i que a la vegada, per la seva experiència, poden aportar bons comentaris i apreciacions a les classes. Fer classes a persones que ja tenen una experiència personal i professional dilatada no té res a veure amb fer classes a joves que estan començant a formar-se professionalment.

Poder fer aquestes classes al PUGG és un repte molt estimulant com a docent universitari. A paraules seves, troba especialment interessant aquesta experiència docent amb persones grans ja que es tracta d’un públic motivat simplement per aprendre, i per tant amb moltes ganes de treure el màxim profit de les classes. És un alumnat exigent amb el professor, fan preguntes interessants i tot plegat fa que cada classe sigui un veritable espai de creació de coneixement.

Les assignatures que ofereix en aquest programa estan en l’àmbit del coneixement propi de la cultura religiosa. És a dir, són assignatures de l’àmbit de la religió enfocades des d’una perspectiva cultural. Així doncs, presenta una assignatura que es diu “El fet religiós” on aborden la presència d’una religió en una societat que es caracteritza per la seva diversitat i també per la seva secularització. Es fixen en la presència de les diverses confessions religioses a Catalunya i aborden amb profunditat els continguts del Cristianisme, el Budisme i l’Islam. En aquesta assignatura es qüestionen sobre la presència pública de la simbologia religiosa, quines possibilitats i quins límits hi ha, a la vegada que exploren com solucionen aquest tema en altres països europeus. També presenta una assignatura que es diu “Buda, Jesucrist i Mahoma” on s’aproximen a la vida i el missatge que van transmetre aquests tres grans líders religiosos. En aquesta assignatura descobreixen les grans semblances que hi ha en el fons dels missatges religiosos de les diferents tradicions. Culturalment tenim un cert coneixement de la figura de Jesús, però tant Mahoma com Buda són dos grans desconeguts per a moltes persones. No podem formar una societat diversa si no coneixem una mica allò que és important per les persones que conviuen amb nosaltres. Finalment també presenta una assignatura que es diu “Iconografia religiosa” en la que s’aproximen a la forma d’expressar-se de les religions, començant per les expressions sagrades dels primers humans per acabar amb expressions religioses contemporànies. Una assignatura en la que el diàleg entre l’art i la religió són presents a cada classe.

Les persones que assisteixen al PUGG tenen la sensació de formar part de la comunitat universitària. Poden seguir un ritme acadèmic, amb un professor que els acompanya durant el semestre per a cada assignatura. Això propicia un tracte personalitzat, i per tant la possibilitat d’anar adaptant el contingut de les assignatures als interessos dels assistents. Els alumnes del PUGG a tots els efectes són considerats alumnes universitaris i quan completen el cicle de tres anys reben un diploma que els ho reconeix, en el mateix acte de graduació que fem per als altres titulats de la facultat.

Facultat Pere Tarrés-URL

c. Santaló, 37
08021 Barcelona
Tel. 93 415 25 51
Fax. 93 218 65 90
infofacultat@peretarres.org 

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent