fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Problemes al Mercat de Sant Antoni

Compartir

mercat de sant antoni obres

Mercat de Sant Antoni durant el procés d’obres

El mercat provisional de Sant Antoni, que està des de fa més de 8 anys en substitució del mercat original, que es troba tots aquests anys en procés de remodelació. Per substituir l’establiment de forma provisional però de llarga durada, es va decidir construir un mercat, el qual fos sense estructura inamobible ja que un cop estigués llest s’utilitzaria l’autèntic mercat.

Una carpa, l’origen del problema

El cas és que aquest mercat momentani, està portant alguns problemes en aspectes de mobilitat pels vianants, ja que ocupa tota la vorera central en la qual els que vulguin caminar per aquesta, han de passar pràcticament per dins o pel voral del mercat. Els veïns del tram del carrer del Comte d’Urgell entre Tamarit i Floridablanca fa anys que tenen una carpa de grans dimensions instal·lada just davant de casa. Els veïns del tram del carrer del Comte d’Urgell entre Tamarit i Floridablanca fa anys que tenen una carpa protegeix de la pluja al mercat dominical, al del llibre de vell.

Per altra banda i més important, l’estructura d’aquest mercat té una carpa que protegeix del vent i la pluja les paradetes del mercat, amb la qual cosa aquesta carpa que actua com a sostre ha comportat una sèrie de problemes en què els principals afectats han estat els veïns.

Brutícia estancada

El cas és que degut a que la carpa és fixe (no es pot desplegar) ha fet que tota la brutícia causada per causes naturals i pels arbres que es troben per sobre, es quedin allà, fet que comporta que els veïns hagin de patir aquestes conseqüències des del seus balcons i cases, no només visualment sinó també saludablement, ja que la brutícia estancada provoca efectes com al·lèrgies o mals de caps. Cal dir que en un principi la carpa havia de ser hidràulica, és a dir, es podria desplegar sempre i quan es volgués o hi hagués la necessitat de fer-ho, però per alguna raó finalment es va decidir que fos fixe.

Els arbres també suposen un problema, ja fins fa cosa de dos mesos, feia 8 anys que no es podaven els arbres, que el propi Ajuntament ha reconegut la gran dificultat que comporta fer-ho per l’obstacle de la carpa. Aquest cop però, s’han vist obligats a prendre mesures urgents, ja que suposava un perill l’excés de fulles i branques que l’arbre tenia després de tot aquest temps.

Els comerços de la zona també s’han vist afectats per aquesta carpa, com per exemple en els bars i les seves terrasses, ja que quan els cotxes passan a prop o per sota de les carpes, el soroll del motor fa molt més ressó que el que acostuma a fer amb l’eco, fet que dificulta molt tenir fins i tot converses.

mercat-sant-antoni-barcelona

Vista àeria de l’autèntic Mercat de Sant Antoni

El Mercat de Sant Antoni té previst que torni a l’històric edifici ja remodelat, a l’abril del 2018. D’aquesta manera, la carpa proviosional es treuria i teòricament se solucionarien els problemes que hi ha actualment, no només de la brutícia de la carpa, sinó de la poda dels arbres. Tot i així, caldrà veure si finalment la data prevista acaba sent o no la mateixa que s’ha dit.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.