Escriu aquí

PRIMERA FOSSA DE LA GUERRA CIVIL A BARCELONA

Compartir

Dues restes humanes han aparegut durant la construcció de dos edificis d’habitatge, el darrer 27 de maig, al carrer de Ràfols de Barcelona, en el districte de SarriàSant Gervasi. Segons el Servei d’Arqueologia de l’Ajuntament de Barcelona podria ser la primera fossa de la Guerra Civil trobada en aquesta zona de la ciutat.

Juntament amb una empresa contractada, els tècnics del servei d’arqueologia s’han encarregat del control i seguiment dels treballs i de la documentació de les restes oposades. En el seguiment s’han recuperat les restes de dos adults, d’uns 30 anys, coberts amb calç viva. Un estava diposat damunt de l’altre en una fossa de planta rectangular, i el crani que està ben conservat presentava “un orifici d’entrada d’una bala en l’os occipital”.

HIPÒTESIS PRINCIPAL DE LA PRIMERA FOSSA DE LA GUERRA CIVIL

En un primer moment, es creia la hipòtesi que els cossos pertanyien a una zona d’inhumacions per a persones amb malalties infeccioses de l’església del Sagrat Cor de Sarrià, ja que era habitual  enterrar amb cal a les persones mortes per infeccions. Més tard, es va revelar l’opció que un dels cranis presentés una entrada de bala.

L’equip d’arqueologia continua treballant en la recerca per si es troben amb altres restes del mateix moment. Mentrestant, amb els objectes de l’entorn, es creu que poden arribar a ser represaliats de la Guerra Civil.

D’acord amb la normativa vigent, si s’arriba a determinar la identitat dels cossos, s’hauran de retornar, juntament amb els seus objectes materials, a les seve4s famílies. Per el contrari, si no es poden determinar les identitats, hauran de ser inhumats en un cementiri de Barcelona.

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.