fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Primer dilluns sense la vaga de metro

Compartir

assamblea

Avui, per fi s’ha posat punt i final a la llarga vaga de metro que tantes setmanes, mes concretament dilluns, ha provocat tants problemes de mobilitat pels usuaris del transport públic de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Assamblea per arribar a un acord final

La vaga ha finalitzat degut a l’acord que s’ha arribat en l’assamblea del nou conveni col·lectiu, en el qual s’ha presentat a votació la qüestió sobre si continuar amb la vaga o no, després que la Generalitat hagués fet una nova proposta per intentar acabar amb el conflicte laboral que té inici des de l’any 2015. Els vots han desenllaçat amb 480 vots a favor, 302 en contra i 56 abstencions. Uns resultats que tot i no ser molt ajustats, han mostrat moments d’incertessa i d’aparent igualtat en el qual no se sabia si realment acabaria guanyant o no el sí.

Hi ha hagut una sèrie de desenteniments en els quals no se sabia bé si s’acabaria arribant a un acord o si passaria com ve passant durant aquests dos anys, en els quals la vaga semblava interminable i fins i tot, recentement donava la sensació que estavem lluny que es pogués arribar a un acord final (com veniem seguint des de la Torre).

Intermediació del Departament de Treball

L’acord s’ha basat en una intermediació entre les dues parts, en el qual ha hagut d’intervenir el Departament de Treball de la Generalitat, per intentar conscienciar a ambdues parts. La proposta presentada al conveni i avalada per TMB, promet una pujada salarial del 4,5% entre el 2016 i el 2019, i els treballadors percebran pagaments únics que no es consolidaran per formació en riscos laborals.

A més la previsió del conveni creu que es recuperaran 46 llocs de treball en manteniment de vies i catenàries, i per altra banda, 372 contractes parcials que passaran a ser de jornada completa el 2022.

Així doncs, aquest primer dilluns s’ha viscut amb una solidesa més normal, lògicament alguns metros han anat amb molt aforament sobretot les primeres hores del matí, però entrant dins de les condicions que s’acostuma a tenir un dilluns pel matí. Veurem si es reverteix la situació dels dilluns, que en un principi a partir d’aquesta setmana s’hauria de reduir un pèl l’aforament i els vagons no haurien d’anar tant carregats, ja que majoritàriament el metro serà agafat principalment per turistes, ja que molts dels treballadors locals comencen les vacances aquest mes.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.