fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Potenciar els fruits secs a Catalunya

Compartir

Fotolia_4512747_XS-300x225

Molts estarem d’acord en afirmar que Catalunya és un dels principals territoris on més exportacions agrícoles es fan degut al nombre en unitats i sobretot, en la qualitat dels seus fruits i produccions. És per això que té la virtut de tenir mercats exteriors potencials de manera bastant progressiva, en els quals cada any les vendes i les demandes augmenten considerablement.

Mercat relativament desconegut

D’aquesta manera, un dels sectors dins d’aquest mercat que no és tan conegut, és potser el dels fruits secs. Molts cops quan anem al supermercat i comprem qualsevol tipus de fruits secs, no ens fixen en la seva provinència ni origen, i en moltes ocasions inconscientment estem comprant fruits secs que provenen de llocs llunyans i que el producte ha recorregut milers de quilòmetres.

Però del que potser no som conscients, és que podem comprar aquests fruits amb un origen relativament molt a prop de casa, ja que a Catalunya hi ha molts llocs (cada vegada més) en els quals s’està potenciant les produccions d’aquests tipus de fruits. Tant és així, que molts països a nivell europeu i alguns internacional, demanen les exportacions dels fruits d’alguns llocs determinats del país català.

Comarques lleidatanes principals exportadors

Un d’aquests llocs és la zona de Lleida, on les exportacions de fruits secs com ametlles o nous, estan ampliant horitzons a països nòrdics europeus. Per això és important ser conscients d’això, i que les empreses locals se n’adonin per apostar per aquest producte territorial, en el qual la demanda s’esta incrementant més a l’exterior que no pas en l’interior.

Les dades confirmen que aquest és un mercat potencial molt positiu que sens dubte ampliarà horitzons i que comportarà uns beneficis molts boncs a l’activitat econòmica del país, fins al punt que en un any s’han pogut destinar quasi dos milions d’euros per la producció de fruits secs a Catalunya, sense tenir en compte els benficis.

Importància de la potenciació

Així doncs, aquestes millores i facilitats han comportat també al creixement d’aquest mercat. Si tot segueix així, és possible que les organitzacions responsables, s’encarreguin en un futur de financiar de forma seriosa i considerable aquesta part del mercat agrícola dins del territori català, ja que segons afirmen algunes organitzacions expertes.

La qualitat dels fruits secs catalans s’estan aproximant a la d’algunes zones tradicionalment expertes i especialitzades en aquest tipus de fruits, com a California (Estats Units), on les conegudes ‘nous californianes’ són segurament una de les més reconegudes del món. O com també les ametlles, un dels fruits secs més consumits a Catalunya i que precisament les locals no són les més consumides.

D’aquesta manera és important que es comercialitzi més el nostre mercat, intentar potenciar els nostres productes de qualitat reconeguda externament i sobretot valorar la qualitat dels nostres productes que realment la tinguin per tal d’incentivar i contribuir a la seva millora i l’increment de la productivitat i exportacions.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.