fbpx

Escriu aquí

Salut

És possible rejovenir els genitals?

Compartir

L’obssessió pel rejoveniment fa temps que ha arribat també a la zona genital. Si provem de mantenir-nos joves i esvelts, per què no rejovenir també uns òrgans que ens donen tant plaer, amb la persona adequada? Aquest és l’objectiu d’una branca de la medicina i la cirurgia estètica que ha mostrat noves tècniques i noves tecnologies en les primeres Jornades Internacionals de Cirurgia Íntima i Gineco estètica, celebrades a primers d’abril a Barcelona.

figure-440596_1920

El primer gran descobriment és que no sempre cal una intervenció quirúrgica. Diu Javier del Pozo, director de les jornades, que “s’ha constatat  que l’efectivitat del làser per tractar la incontinència urinària lleu, l’atrofia vaginal i les amplituds vaginals, ha permès reduir de forma significativa les intervencions quirúrgiques i el temps de recuperació”. O sigui que hi ha alternativa per a les persones que tenen por de ficar-se en un quiròfan si no estrictament necessari.

La majoria de les ponències s’han centrat en el rejoveniment funcional genital, que millora també l’estètica, perquè segons Del Pozo, és un dels temes que més preocupa les seves pacients: “La dona actual cuida el cos i vol disfrutar-lo. El perfil de la majoria de les dones que ens consulten és d’una dona d’entre 40 i 60 anys que vol millorar problemes funcionals de l’aparell genital femení i que alhora vol que, en la mateixa intervenció, es tingui en compte l’aspecte estètic”.

Els problemes més recurrents
Moltes dones pateixen laxitud en la pell dels llavis vaginals i els músculs del canal de la vagina, que provoquen una baixa autoestima per l’aspecte dels llavis íntims, una menor satisfacció sexual en les relacions com a conseqüència de l’amplitud del canal vaginal i una lleu incontinència d’orina. En els casos més greus aquesta laxitud pot provocar incontinència d’orina greu i fins i tot prolapses (caiguda de l’úter o del recte pel canal de la vagina).

En dones joves, la causa d’aquests problemes acostuma a ser els parts vaginals, sobretot si són traumàtics. En dones més grans de 50, la pèrdua natural de col·lagen muscular per raons d’edat i la falta d’estrògens característica del climateri. Concretament un 50% de dones en estat postmenopàusic pateix una condició coneguda com vaginitis atròfica, amb els mateixos símptomes. “L’objectiu és deixar la zona genital íntima en condicions preconcepcionals, és a dir, com abans de tenir fills”, afirma la ginecòloga Mª Teresa Gómez, de la Clínica Teknon.

Alternatives a la cirurgia

L’aparició del làser intravaginal fraccional o de CO2 ha significat un avenç important en la cirurgia íntima. És una tècnica ambulatòria, indolora i sense efectes secundaris que estimula la producció de col·lagen i permet recuperar la mucosa vaginal, tensar i tonificar els músculs de la vagina i estrènyer el canal, alhora que es recupera l’estètica dels llavis més íntims.  “Les dones tendeixen a apostar per tractaments que no impliquin cirurgia i el làser és una solució amb resultats molt eficaços”, explica la Dra. Gómez.

A banda del làser hi ha altres tècniques com els Exercicis de Kegel, que són eficaces en la prevenció d’aquests problemes o bé en casos molt lleus. També es fan servir injeccions d’àcid hialurònic que han demostrat ser eficaces en la millora de la tonificació muscular de la zona quan les característiques fisiològiques de les pacients a qui se’ls aplica és l’adequada.

Una altra de les intervencions més demanades és la millora de l’estètica dels genitals mitjançant labioplàsties amb el làser. Aquestes tècniques permeten remodelar els llavis majors i menors i reduir-los perquè no es notin amb roba ajustada com malles o jeans, i així quedin més estètics a la vista.   Sembla mentida però segons la doctora “moltes pacients arriben a la consulta perquè els fa vergonya que se’ls noti els llavis vaginals quan van al gimnàs o a córrer…”.

 

*LA TORRE DE BARCELONA

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.