Escriu aquí

Les platges de Barcelona estan llestes per l’estiu

Compartir

L’estiu passat les platges de Barcelona van rebre 3,8 milions de persones durant la temporada, a la temporada que va de juny fins a setembre.

Com que durant aquests mesos les platges de Barcelona són molt concorries necessiten un reforç del seu manteniment.

És molt important desinfectar la sorra

platges de barcelona

La sorra és l’element més important i bàsic a cuidar durant la neteja de les platges i desinfectar-la resulta imprescindible. Els serveis de neteja van recollir 855 tones de deixalles, dels quals 268 se situaven a la sorra.

La primera cosa a fer és el garbellament. Un tractor remolca una màquina que retira els residus que hi ha a 10 centímetres de profunditat. Després un segon tractor carrega una arada de grans dimensions i llaura la platja com si fos el camp, removent la sorra fins a mig metre de profunditat. Aquest procés dura dos dies durant els quals els raigs ultra violeta del sol actuen com a desinfectant natural i eliminen una gran quantitat de bacteris. Quan ha transcorregut 48 hores, una màquina passa per aplanar la sorra i per retirar tots els objectes metàl·lics de perill que els ciutadans es podrien trobar.

Un altre element bàsic que s’ha de mantenir en unes condicions òptimes és l’aigua.

En aquest cas, la neteja es realitza només entre juny i setembre. Com? Amb unes màquines filtradores i embarcacions que actuen a la zona més propera de la sorra.

L’estiu està ja aquí, i per això és necessari que els ciutadans també col·laborin pel bé comú de totes les persones que visiten les platges.

Destaquen la millora dels accessos a la sorra de la platja de Sant Sebastià i la renovació dels jocs infantils de la Barceloneta. Però, sobretot, l’ampliació de la plataforma d’estada de la Nova Icària per persones de mobilitat reduïda i la creació de 150 metres de passeres adaptades.

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *