Escriu aquí

Les persones amb discapacitat física rebran fins a 2.500 euros per un assistent personal

Compartir

Des del 2007, una cinquantena de persones amb discapacitat física han gaudit d’un pla pilot d’assistència personal 

Des del 2007 una cinquantena de persones amb discapacitat física han gaudit d’un pla pilot d’assitència  personal que els ha permès desenvolupar-se amb autonomia en les seves vides. Tanmateix ara, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies junt amb les enitats asseguren que les persones amb discapacitat física i sordceguesa rebran fins a 2.500 euros per contractar un assistent personal. A partir del 2021 també podran  accedir a aquest servei les persones amb discapacitat física amb un grau II de dependència.

A banda de la dotació econòmica, l’elaboració de la nova ordre que el departament impulsa per regular l’assitènica personal de les persones amb discapacitat física. Aquesta, entrarà en vigor l’any vinent, també incideix en millorar les condicions laborals dels professionals que atendran al col·lectiu. En aquest sentit, s’estableix un  cost de referència de 18€ per hora d’assistència, amb un màxim de 140 hores mensuals.

La nova la nova regulació suposa un “canvi de paradigma” a l’hora d’atendre a les persones amb discapacitat. “Fins ara es tenia una visió molt institucionalitzadora, on la resposta de l’administració eren les places residencials. Ara apostem pel dret a l’autonomia plena de les persones. L’assistent o assistenta personal ha de desenvolupar la capacitat d’aquestes persones per tenir les regnes de la seva vida”, ha assenyalat aquest dijous el consellerde Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, durant la presentació del nou servei, al Casal de la Gent Gran de Sant

Segons ha destacat El Homrani, a Catalunya hi ha 4.500 persones amb una discapacitat física de grau III . Es podran acollir a aquest nou model a partir de gener, i 5.500 de grau II, que podran sol·licitar-ho a partir del 2021. Per aquest motiu, les persones amb discapacitat física i sordceguesa rebran fins a 2.500 euros per contractar un assistent personal

Seguint aquesta línia d’assistència personal, El Homrani també ha anunciat que el seu departament vol promoure, a partir de l’any vinent, un model semblant adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual. En aquest cas, el model es dissenyarà amb la federació DINCAT i la prova pilot tindrà una durada de dos anys.

 

 

Tags::

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.