fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Perill per les abelles

Compartir

abejas-colmena

L’apicultura és un sector més important del que molta gent pensa, ja que no només és funcional per produir la mel sinó que també és un equilibrador necessari de l’ecosistema, el qual es necessita per la pol·linització de les flors, amb la qual cosa té la importància pel bon manteniment de moltes plantes.

Solucions imminents

Un sector emergent però consolidat dins l’àmbit català, on rep molt protagonisme i importània, però potser no rep tants ajuts per part del govern respecte altres branques del sector primari. Tot i així, sent de vital importància, necessita una cura i manteniment per part dels organismes responsables sense cap dubte.

És per això que aquestes organitzacions governamentals responsables, han de buscar solucions pel problema que s’està ocasionant últimament en el sector i està provocant problemes, sobretot en la producció que realitzen les abelles que, com popularment se sap, és vital pel cicle de vida.

abellerol

                                                                                                               Imatge de l’abellerol

Un ocell que treu el treball de les abelles

El cas és que el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, ha declarat que hi ha un tipus d’ocell, concretament l’abellerol, que està ocasionant problemes seriosos respecte la producció de la mel per part de les abelles. El perquè es basa en què, segons el centre d’investigació, aquest ocell realitza la tasca que haurien de fer les abelles, amb la qual cosa aquestes es queden en els seus ruscs ja que es troben que tenen la ‘feina’ feta, ja que aquests ocells ja han pol·linitzat les flors.

A més, cal destacar que al ser un animals de molta més grandària que les abelles, aquestes s’aguarden si veuen que els ocells estan a prop de les flors.

Evitar els fets amb intervencions

Molts apicultors i organitzacions agrícola com Unió de Pagesos demanen que s’hi posi solució i una immininent intervenció per aturar les accions d’aquestes aus, però el problema està en què aquests ocells són una espècie protegida, cosa que dificulta la seva hipotètica acció contra aquests ocells per aturar la pol·linitazació i a la vegada pèrdua de pol·linització i producció de les abelles. 

Tot això implica que les abelles no puguin fer la seva activitat rutinària, amb la qual cosa empitjoren el seu cicle de vida i la seva reproducció òptima. No és tan sols aquest fet, sinó que li hem d’afegir que la producció de mel, lògicament baixaria si segueix així la cosa, ja que no és possible ni viable fer-la amb aquests ocells, ja que no porten el pòl·len a un lloc òptim per extreure’l, com pot ser els ruscs en el cas de les abelles.

Article anterior

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.