fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Què passa amb els carrils bici?

Compartir

dos-operarios-instalan-los-separadores-del-nuevo-carril-bici-diagonal-tramo-entre-francesc-macia-aribau-1419081839356

Campanya prèvia

En més d’una ocasió ja hem parlat sobre la campanya que va fer en el seu dia l’Ajuntament de Barcelona per la construcció de carrils bici en molts punts de la ciutat, per tal de fomentar la mobilitat ecològica amb la bicicleta i alhora reduit l’ús del cotxe per tal de combatre les emissions de CO2 i la contaminació que s’està produint massivament des de temps a la capital catalana.

Conseqüències i resultats

Després que molts dels carrils ja estiguin construits, sembla ser que per una banda l’asfalt ha reduit espai per la conducció dels cotxes i ha fet que les bicicletes guanyin el seu lloc, però pel que fa a l’efectivitat no ha donat els resultats que l’Ajuntament esperava.

El que està clar és que de moment, l’ús del cotxe no ha baixat tot i els ‘handicaps’ que els carrils bici comporten per a l’eficiència de la conducció automobilística. Aquest fet lògicament ha provocat un gran número de carabanes en molts punts de la ciutat que prèviament no hi havia, fent que el trànsit sigui si es podia, més congestionat que abans.

Utilitats que no són les idònies

Més enllà d’aquestes conseqüències, sembla ser que a més a més, últimament no se li dona l’ús que se li hauria de donar a molts carrils. Això es deu al fet que alguns ja són espai de càrrega i descàrrega per algunes camionetes que descarreguen els seus productes als locals corresponents i fins i tot han servit de zona d’estacionament. Situacions en les quals, afirmativament s’anula l’ús i l’utilitat adequada d’aquests espais, la qual cosa impossibilita als usuaris de les bicicletes poder-lo utilitzar o si més no, els anima a no fer-ho.

Excés d’obres

Són moltes les situacions en les quals s’ha produit una fila sencera de cotxes fent cua, i per contra que en el carril bici paral·lelalement estigui totalment buit. Això s’ha donat en moltes ocasiones en zones com Sarrià o l’Eixample. En aquest últim, un cas destacat és en la zona de l’Hospital Clínic. El carrer es va paralitzar per construir un carril bici tal i com s’havia planificat, però després del poc ús que se li va donar, les obres han tornar a paral·litzar el carrer per tal de treure el carril bici de nou reestablir el carrer amb la normalitat que hi havia abans.

Situacions com aquestes, no només es poden considerar de poca utilitat, sinó que lògicament suposa una despesa pública de l’Ajuntament que costa diners materials, tot i que a la vegada també genera treball a la ciutat (tot s’ha de dir).

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent