fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La Xarxa de Parcs Naturals acull Parcs en concert

Compartir

Parcs en concert és un cicle musical anual que es desenvolupa a diversos parcs i espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals i forma part del programa cultural Viu el parc.

Propostes musicals

Anomenat anteriorment Música als parcs, aquest cicle de cinc concerts presenta un seguit de propostes musicals de gran qualitat en què la música entra en diàleg amb l’entorn natural.

Concerts enmig d’escenaris únics, els espais naturals i patrimonials que configuren la nostra geografia, una geografia humana i natural enllaçada per la música. Els concerts són gratuïts, però és imprescindible inscriure’s prèviament mitjançant aquest formulari.

Es tracta d’espectacles a l’aire lliure en què la veu serà la protagonista, un seguit de propostes musicals que transiten per estils tan diversos com la música d’autor, el folk, el pop, la música experimental i la cançó mediterrània i d’arrel.

Concerts gratuïts

El programa, a més, acull la intervenció de diversos artistes convidats en l’àmbit de la música i de la poesia. Música i sentits en una experiència artística que vincula la música amb l’entorn i també amb la gastronomia. Concerts aperitiu que aniran acompanyats de mostres gastronòmiques de productes locals i de proximitat en un entorn incomparable.

Parcs en concert té com a finalitats dinamitzar i promoure el patrimoni musical i poètic català, afavorir la creació artística, difusió, visibilització de músics catalans i de qualitat. També, vol dinamitzar culturalment els diversos municipis en els quals el cicle de concerts té incidència tot afavorint la descentralització cultural.

També vol promoure l’economia local i de proximitat dels territoris que configuren la Xarxa de Parcs Naturals col·laborant amb el programa Parc a taula. Entre altres finalitats, també hi ha la divulgació i la pedagogia entorn el valor de la preservació i el respecte dels àmbits i espais naturals. Així com, promoure el coneixement de la nostra cultura a través del patrimoni natural, cultural i paisatgístic present a la Xarxa de Parcs Naturals.

Cinc concerts i recitals

El cicle comença el diumenge 20 de setembre a les 12 h als jardins del Parc del Castell de Montesquiu amb el trio vocal Marala que interpretarà músiques d’arrel i de la Mediterrània amb el poeta convidat Pablo Macho.

A l’octubre, hi haurà els altres quatre esdeveniments. El diumenge 4 a les 12 h, Ferran Palau actuarà en solitari a l’Espai Montseny de Viladrau (Parc Natural del Montseny) amb la poeta Maria Sevilla, guardonada amb diversos premis.

Calendari de concerts

El músic Guillem Roma ens oferirà un concert a duo amb les seves composicions i posteriorment serà el torn del músic senegalès Momi Maiga. Ho farà com a artista convidat al concert de diumenge 11 a les 12 h a Granera, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

El diumenge següent, dia 18, també al migdia, Meritxell Neddermann ens presentarà el seu nou disc In the Backyard of the Castle. Com a artistes convidats tindrem Alexandrae presentant el seu darrer treball Gaudeamus Omnes. Aquest concert tindrà lloc al Celler romà de Vallmora de Teià (Parc de la Serralada Litoral).

Controls de seguretat

L’ermita de Sant Pau (Sant Pere de Ribes), al Parc del Garraf, serà l’escenari del darrer espectacle amb la cantautora Rusó Sala i les seves músiques d’arrel i mediterrànies. Mario Petrucci, músic italoveneçolà que s’acompanya d’instruments tradicionals, com a artista convidat. Serà el diumenge 25 d’octubre, a les 12 h.

Degut a la situació sanitària provocada per la COVID-19, els concerts segueixen un estricte protocol de seguretat.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.