fbpx

Escriu aquí

Reportatge

El Parc d’atraccions de Montjuïc

Compartir
parc atraccions montjuic noria

parc atraccions montjuic noria

Caigué en l’oblit després de dues dècades d’èxit

El 1966, es va inaugurar el parc d’atraccions de Montjuïc, que va funcionar durant 32 anys, fins el setembre de 1998. Tal com el seu nom indica, estava situat a la muntanya de Montjuïc, prop del Castell de Montjuïc, en un punt on avui es troben els Jardins de Joan Brossa.

Construcció i inauguració

La seva construcció, de caràcter semi-privat, va ser promoguda i duta a terme per un empresari de Veneçuela, José Antonio Borgés Villegas. Aquest tenia experiència en la direcció d’altres parcs com el de Coney Island a Caracas i arribà a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona, que li concedí l’explotació dels terrenys del parc per a 30 anys.

Fou inaugurat parcialment el 23 de juliol de 1966, amb una gran acollida per part de la ciutat i dels seus turistes, esdevenint un gran atractiu. Un teatre-auditori on s’hi celebraven actuacions d’artistes o festivals i més de quaranta atraccions el van formar. Amb l’entrada al parc, s’accedia no només a aquest sinó també als espectacles, fet que, juntament amb algunes innovadores atraccions de l’època, va ajudar al seu èxit. A finals d’aquella dècada, tot i les diferències amb el pla original, el projecte es va donar per finalitzat.

parc atraccions montjuic

L’any 1973, es van dur a terme algunes reformes en la infraestructura i les instal·lacions, a més de la construcció de noves atraccions, com la Noriavisión, que fou la darrera nòria més alta dels Països Catalans fins al moment.

Evolució i decadència

Va ser a la dècada dels 90 quan la moda dels nous parc temàtics, amb la inauguració de Port Aventura el 1995, van començar a deixar-lo en un segon pla. La instal·lació d’una espectacular muntanya russa va ser l’única cosa capaç d’aconseguir que subsistís fins el 1998. L’arribada dels Jocs Olímpics del 1992, la manca d’inversió i la proximitat de la fi de conceció van fer disminuir els seus visitants. I el 27 de setembre d’aquell any, empès pels desacords entre l’empresa i l’ajuntament, el parc d’atraccions fou tancat definitivament.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.