fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Parades de bus sense seients a Sarrià

Compartir

parada bus del barri

Moltes de les parades de bus de Sarrià no tenen les marquesines que permeten tenir uns seients perquè la gent que esperi el transport públic pugui sentar-se. Això es deu a que molts dels carrers del sistricte, estan posicionades en carrers estrets que no permeten físicament que es col·loquin les parades convencionals, amb la qual cosa tan sols hi ha un pal que indica la situació de parada i informa els busos que paren.

Usuaris del bus afectats

D’aquesta manera, molts dels usuaris que acostumen a agafar el bus s’han queixat de la situació, sobretot la gent gran, que ha de veure com cada cop que esperen han d’esperar el bus dempeus sense tenir ni tan sols cap banc suficientment a prop com perquè el bus pugui veure’l i detectar que l’estan esperant, com passa per exemple en la parada en la qual passa el 130.

Cal destacar que com que aquestes parades acostumen a estar en molts carrers estrets, la majoria dels autobusos que paren són els coneguts com a ‘bus del barri’ de l’empresa pública dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). El problema és que aquests busos acostumen a trigar entre uns 20 o 30 minuts generalment, fet que lògicament obliga a qui els han d’esperar ha estar un llarg temps en una situació incòmoda i sobretot cansada per aquells que ho necessitin com la les persones grans.

La gent gran, els principals impulsors de la queixa

Per aquesta raó, el col·lectiu de persones grans, concretament el Casal de Gent Gran Can Fàbregas, ha decidit fer una petició formal a l’Ajuntament, per demanar que instal·lin bancs o algun tipus de superfície que permeti descansar a aquells que es vulguin sentar. En resposta a la reclamació formal d’aquest grup representatiu de la gent gran de la zona, l’Ajuntament ha dit que analitzarà la situació i valorarà si és viable instal·lar o no aquests hipotètics seients.

S’ha de dir que segons afirmen alguns usuaris habituals, molta gent que necessita agafar el transport públic i que hauria d’agafar el bus, opta per anar amb altres vies de transport com per exemple el ferrocarril o en alguns casos fins i tot el taxi. Tot i que potser per a algunes persones o bé no sigui l’opció més comòde per desplaçar-se o bé no sigui la més econòmica, prefereixen fer aquestes segones opcions per tal de no haver d’estar 20 minuts o mitja hora esperant el bus dempeus.

Així doncs TMB i l’Ajuntament hauran de pensar-s’ho bé, ja que aquest és un fet evident que pot suposar la baixada d’usuaris que pugin als busos d’aquestes parades, per això haurien de rumiar-s’ho i posar cadires o seients en tots aquells espais pròxims a la parades, sempre i quan hi hagi la possibilitat física de fer-ho i el vial urbà ho permeti, lògicament.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.