fbpx

Escriu aquí

Salut

Operació Biquini? Treu-te de sobre uns quants prejudicis

Compartir

Quan comença el bon temps s’activa la famosa Operació Biquini, que consisteix en posar-se en forma abans que arribi el moment de posar-se el biquini. És un objectiu totalment legítim però, és necessari? Avui parlem sobre això amb l’Aizea Villarreal, assessora personal i promotora de I Feel Good BCN. Per a ella, abans de posar-se el biquini el que cal és treure’s de sobre uns quants prejudicis.

Si estic prima em sentiré segura i feliç.

Recordes alguna protagonista de cinema que sigui grassa? La majoria de les referents femenines que apareixen als mitjans compleixen l’ideal de bellesa i, per descomptat, són primes. D’aquesta manera acabem creient que les persones primes són felices. Però això no és cap garantia d’una autoestima alta. “He treballat amb moltes dones que compleixen els cànons de bellesa i que no se sentien bé amb elles mateixes”, diu l’Aizea. El que de veritat importa és treballar la relació amb el nostre cos des de dins cap enfora.

Cal lluitar conta la cel·lulitis

És curiosa la mala fama de la cel·lulitis si tenim en compte que el 90% de dones en té. Per què creiem que la textura de la nostra pell és lletja? Per què alguns ens ho volen fer creure? És per vendre cremes i tractaments? La nostra pell és un òrgan vital i cal protegir-la, hidratar-la i nodrir-la. La cel·lulitis comuna és una qüestió estètica i no té res a veure amb la salut de l’epidermis.

Els entrenaments d’alta intensitat són efectius

La manca de temps i la voluntat de resultats ràpids ha posat de moda programes intensos d’exercicis, com l’HIIT o el crossfit per exemple. Però matxucar el cos durant trenta minuts no és gaire recomanable en molts casos. Més encara si l’objectiu és estètic i no saludable.  Hi ha moltes maneres d’exercitar el nostre cos, i no tenen perquè ser el càstig i l’exigència extrema per aconseguir resultats ràpids.

Una dieta restrictiva és imprescindible

Cada any es posen de moda noves dietes miracle disfressades de concepte cool que prometen transformar el nostre cos de manera instantània: les d’enguany són Detox, Jenny Craig, Dieta Clínica Mayo o Weight Watchers Diet. Per molta pressió que ens posi la societat, i nosaltres mateixos, el fet és que integrar nous hàbits d’alimentació porta un temps. L’evolució és, i ha de ser, lenta i progressiva, com en qualsevol procés d’aprenentatge real. S’ha de respectar el tempo del nostre cos.

Els mesos abans de l’estiu m’he de cuidar més

És veritat que en els mesos previs creixen les matriculacions als gimnasos i les consultes a dietistes, per exemple. Però si només em preocupo pel meu cos en aquesta època de l’any vol dir que l’objecte de la meva preocupació és l’opinió que tindran els altres quan el vegin. Un fet sorprenent, perquè el cos és meu i prou. Si de veritat vols cuidar-te fes-ho els 365 dies de l’any.  

Les dones grasses no són sanes

Normalment associem l’estar prim amb la salut però la nostra talla no determina que el nostre estil de vida sigui saludable. Què passa si ets prima però fumes, menges greixos o beus alcohol? Ets més saludable que una persona grassa que no té aquests mals hàbits? El nostre pes, ens diu l’Aizea, està determinat per factors com ara la constitució corporal, el metabolisme o la gestió de les emocions.

Si et preocupa l’excés de pes el que has de fer és seguir una dieta equilibrada supervisada per una professional de la nutrició i fer exercici regularment, sense deixar de banda el teu desenvolupament personal i emocional.  Aquest és l’objectiu de la filosofia o el mètode I Feel Good, que promou l’Aizea Villarreal. Si voleu saber-ne més podeu demanar més informació al correu hola@ifeelgoodbcn.com

També podeu seguir-la a Instagram @ifeelgoodbcn

 

*LA TORRE DE BARCELONA

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.