Escriu aquí

Nova llei de registre de jornada

Compartir

La nova llei de registre de jornada ha entrat en vigor.

Saps el que implica? Ara totes les empreses estan obligades a enregistrar les hores tan d’entrada com de sortida dels seus treballadors. Amb la nova llei de registre de jornada, els treballadors han de fitxar obligatòriament, per tal que quedi constància de la seva jornada laboral i les hores que passen cada dia al seu lloc de feina.

L’objectiu d’aquesta mesura, asseguren -des del govern de Madrid- que és poder comptabilitzar les hores extraordinàries que realitzen els empleats. I evitar esdeveniments com el del 2018, on gairebé la meitat dels treballadors no van cobrar les hores extres treballades. Aquesta nova normativa s’aplicarà a tot l’Estat espanyol.

També es vol detectar casos de persones que treballen menys hores de les que estableix el seu contracte laboral. La mesura s’ha d’implementar a totes les empreses, independentment del sector a què es dediquen o el nombre de treballadors que tenen.

Si bé la gran majoria de la població està a favor de la nova normativa, hi ha experts en el sector que tenen els seus dubtes sobre aquesta. L’expert en relacions laborals de la Universitat de Barcelona, Jordi Garcia Viña explica que “no es tracta d’una mesura plenament efectiva si considerem les dinàmiques de treball del segle XXI”. Assegura que el fitxatge de les hores d’entrada i sortida és una mesura clàssica, quasi antiquada, i que no respon a situacions laborals tan habituals actualment com el teletreball, els viatges per feina, la conciliació de la vida laboral i familiar o, fins i tot, els àpats durant la jornada laboral.Nova llei de registre de jornada
Tal com presenta Garcia Viña, encara queden incògnites per resoldre al voltant de la nova llei. Però les empreses ja estan obligades a portar un registre de les hores que realitzen cadascun dels seus treballadors.

Les que l’incompleixin podran ser multades amb sancions de fins a 6.250 €

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Següent