fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Nou context polític en un sector

Compartir

GRAF9894. MADRID, 31/05/2018.- El secretario general del PSOE, Pedro Sánchez, ha comenzado su discurso en defensa de la moción de censura en la que es candidato a la Presidencia del Gobierno, reivindicando la "fuerza moral" de la Constitución de 1978 e invocando la letra y la vigencia de la Carta Magna, en la primera jornada de la moción de censura presentada por el PSOE contra el Gobierno. EFE/J. J. Guillén

Nou context polític

Com bé sabem en l’actualitat política d’Espanya, a finals de la setmana passada es va esdevenir una moció de censura en el govern espanyol per primer cop en la seva història, amb la qual cosa el nou President de la Regne d’Espanya és Pedro Sánchez, primer polític del partit del PSOE.

Avui destaquem aquesta noticia, ja que sempre cal tenir l’estabilitat política (que no és que sigui molt regular en els últims mesos), i sobretot les polítiques que cada govern apliqui. En aquest context actual, tenim un govern que per una banda té la màxima potestat el PSOE amb representant principal com President, però no té la majoria d’escons, cosa que dificulta executar algunes lleis que es possin sobre la taula, excepte en els casos que hi hagi pactes i aliances polítiques entre partits d’ideologia similar.

Diferents perspectives

D’aquesta manera, podríem estar en dos escenaris. Per una banda que l’actual President i futur ministre, no canvïn les lleis agrícoles que a nivell estatal hi ha actualment, degut a la poca representativitat en termes d’execució en el Senat. I per l’altra banda, la cosa seria que el nou govern canviés les polítiques agràries, això que s’adaptin a les exigències comunes amb partits potencials amb els que podrien fer pactes, com per exemple Podemos.

La llei que més preocupa pels agricultors és la de les exportacions i importacions a l’Estat. Pel que fa a Catalunya cal recordar que és sun tema important, ja que és la Comunitat Autònoma que més exportacions realitza a nivell estatal, i alhora la que més beneficis rep.

El paper de l’organització

Per això, l’organització deixa clar que ara per ara l’agricultura espanyola no es pot entendre sense la cada vegada més puixant exportació, per al foment és clau el paper del Ministeri. I també és fonamental de portes cap a dins, ja que de la seva iniciativa depèn el desenvolupament d’infraestructures, com els regadius, així com mesures que propiciïn l’accés dels joves i el benestar de les zones rurals, tan afectades per la despoblació , tal com assenyala el responsable d’ASAJA. També haurà d’abordar el nou ministre o ministra el tema clau que determina la rendibilitat o ruïna d’una explotació agroramadera: els preus.

Tot i que el responsable d’ASAJA assenyala que ara mateix la sensació del sector és d‘incertesa davant la trajectòria d’aquest nou Govern de Pedro Sánchez, emparat per algunes forces que sempre s’han ocupat més de separar que d’unir, des de la nostra organització l’ obligació és seguir defensant els interessos dels agricultors i ramaders, sigui amb el vent a favor o en contra.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.