fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Es pot multar a les xarxes socials pel que publiquen els usuaris?

Compartir
Xarxes socials

El pròxim 19 de febrer, el Departament de Justícia dels Estats Units ha convocat una sessió en la qual vol discutir l’actualització de la secció 230 de l’Acta de Decència de les Comunicacions aprovada l’any 1996.

Es pot multar a les xarxes socials pel que publiquen els usuaris?

Òbviament, la discussió que pot produir-se en l’organisme estatunidenc sembla avorrida i intranscendent, no obstant això, les conclusions d’aquesta reunió poden ser capitals per al futur en internet.

La qüestió que pretén dirimir-se és qui té la responsabilitat legal dels continguts que es publiquen en una xarxa social. Fins avui, si un usuari publicava una informació en el seu perfil de Facebook o Twitter, per exemple, el responsable d’aquesta informació era única i exclusivament aquest usuari. La plataforma online, per tant, queda exempta de qualsevol responsabilitat legal.

Fakes news

Els últims temps han fet que aquesta norma quedi una miqueta obsoleta. El naixement de les Fake News, els continguts polítics falsejats o l’existència de reptes a futur com els Deep Fake, han fet que els organismes de control es plantegin si sancionar a les xarxes socials que tenen aquests continguts.

Òbviament, en aquest cas les opinions són nombroses. Els qui es mantenen favorables al fet que la llei també penalitzi a les xarxes socials argumenten que són elles qui han creat l’ecosistema que ha permès l’existència d’una xarxa on només existeixen blancs i negres.

Denunciar les notícies

Així mateix, en un diari, si hi ha una denúncia per una informació publicada, qui s’ha de defensar legalment és el propi diari i l’autor d’aquesta notícia.

D’altra banda, en el sentit oposat, existeixen veus que denuncien que responsabilitzar a les xarxes socials del que publiquen els usuaris, a més de paternalista, pot rebaixar considerablement els estendards de llibertat online. Si les plataformes com Facebook poden ser penalitzades la seva selecció de quina informació es publica serà molt estricta.

Et recomanem:

Zona Franca, la nova estació de metro amb vistes

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.