fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Moto for peace, 20 anys d’ajuda humanitària

Compartir
Moto for peace

Moto for Peace empren una nova expedició i enguany toca Sud-Amèrica. El barceloní Celestino Suárez encapçala la llista de catalans junt amb la seva dona que viuran aquesta aventura un any més.

L’organització es va crear al 2000 i, des d’aleshores, hi han participat prop d’una desena de guàrdies urbanes, de la quinzena d’espanyols, segons afirma Suárez. 

Moto for peace, 20 anys d’ajuda humanitària

L’expedició ha començat aquesta setmana i l’equip torna a finals de març. Dos mesos on han sortit des de Santiago de Xile, faran camí fins la part més baixa del continent, entraran a Argentina arribant fins a Buenos Aires. La següent parada serà a Paraguay, Bolívia fins culminar al Perú. 

moto for peaceL’expedició d’enguany està patrocinada pel Vaticà arran de l’exitós travesia per Àfrica en el 2018. Allà va ser la primera vegada on van participar amb els misioners Anónimos de la Fe, on van oferir ajuda sanitària.

Patrocinats pel Vaticà

L’èxit va arribar a tal punt que el govern italià els ha brincat recentment amb la medalla del Quirinale, que reconeix la seva tasca humanitària al llarg dels 20 anys d’història. 

Els viatges consisteixen en oferir ajuda mitjançant les motos a misioners per tal de transportar ajuda, mà d’obra i material pesat per cubrir les necessitats bàsiques als pobles de difícil accés.

Transporten ajuda, felicitat i cultura

També transporten felicitat, com ho van fer a Cabo Verde, on feien de patges reials fent arribes les cartes dels nens de diferents llocs per promoure l’intercanvi de cultures.

Tanmateix, el finançament i ajudes per part de l’Estat és innexistent. Els policies es fan càrrec de la totalitat del cost del viatge i de les ajudes que donen. De fet, Suárez empra les seves vacances en aquesta expedició, tal i com ha explicat en aquest mitjà.

Sense finançament públic

L’organització sense ànim de lucre va nèixer a Itàlia de la mà del Cos de Policia Estatal d’Itàlia amb la voluntat de viatjar per diferents regions i continents i oferir ajuda i felicitats als pobles més desfavorables. 

Et recomanem:

75 anys de l’alliberament d’Auschwitz

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.