fbpx

Escriu aquí

Salut

Motius i consells per voler tenir una boca sana

Compartir
sonrisa

La nostra boca és el primer òrgan del nostre aparell digestiu, gràcies a ell som capaços de triturar i empassar els nostres aliments.
Per aquest motiu crec que són necessaris una sèrie de consells per tenir un somriure perfecte.

Consell 1

Raspallar les dents mínim dues vegades al dia amb una pasta de dents fluorada. L’objectiu d’aquesta raspallada és eliminar les restes de menjar i a més preveure la formació de la placa sobre les nostres dents. La placa i la resta d’aliments són la causa dels tres problemes de salut bucal més freqüents, que són la càries, infermetats a les genives i el mal alè. A més a més raspallar-se les dents té com a benefici estimular les nostres genives.

I per què és important el fluor a la pasta de dents? Doncs perquè el fluor reforça l’estructura de l’esmalt, fent-la més resistent a l’atac de l’àcid de les bactèries.

Consell 2

És important mantenir una dieta sana per les nostres dents. Després de menjar un aliment dolç, el PH de la saliva disminueix, és a dir, es torna més àcid. I l’àcid és danyí per la superfície de les nostres dents. La saliva té mecanismes per a reparar aquests defectes microscòpics de l’esmalt. Però si el número de vegades que prenem un dolç és molt elevat, el mecanisme reparador és insuficient i apareix una petita cavitat o caries.
És recomanable consumir fruites i verdures crues unes 3 vegades al dia, ja que produeixen un cert efecte d’auto neteja en les dents.
Un detall important de saber és que els dolços no són els únics que provoquen caries sinó també aquells productes amb sucres afegits com poden ser els sucs envasats i refrescos, potitos de fruites, mel, iogurts de fruites, cereals, galetes, etc. I també aquells que aparentment no porten sucre… Però ens enganyen, com pot ser el pa de motlle, salses, patates fregides i altres “Snack” de bossa.


Consell 3

No fumis, ni consumeixis alcohol. El tabac principal tenyeix les dents i causa mal alè. A més a més disminueix la producció de la saliva. Això es tradueix a una boca seca i la pèrdua del gust. També produeix el tancament dels capil·lars que irriguen les genives i les mucoses de la boca. Això afavoreix l’aparició de periodontitis (col·loquialment piorrea) i càncer oral.
El consum d’alcohol irrita les mucoses de la boca afavorint l’aparició de càncer oral. I per últim el consum de drogues porta a un deteriori molt ràpid de la boca.

Consell 4

Encara que segueixis aquests consells és necessari anar al dentista mínim un cop a l’any, ja que encara que no sentis dolor o molèsties, és necessari controlar l’estat de les nostres dents de manera regular ja que si tens algun problema, es detecten en les seves etapes inicials amb una simple visita. I no, anar al dentista no és car per exemple a Sanitas tens segurs dentals molt econòmics i accessibles.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.