fbpx

Escriu aquí

Actualitat

EL MOSQUIT TIGRE TORNA A BARCELONA

Compartir
El mosquit tigre

L’Associació d’Empreses de Control de Plagues de Catalunya (ADEPAP) ja ha alertat sobre la seva preocupació sobre la transmissió de malalties com el Dengue, el Zika i el Chikungunya.

La calor de les properes setmanes es fará notar amb la tornada de la plaga del mosquit tigre. Aquesta espècie será la que s’emporti el podi a Barcelona i proliferi aquestes malalties a la ciutat duran tot l’estiu. 

Mosquit tigre

Aquest mosquit es una espècie exòtica invasora que produeix picades molestes i transmet malalties si es donen determinades condicions.

Viu en àrees urbanes, vola baix i pica de dia. Són característics pel seu color negre amb franges blanques, i una ratlla blanca en la part superior que li recorre el cap i el tòrax.

Casos de Zika, chikunguña i dengue

La presència del mosquit tigre en tota la zona mediterrània ha fet que la salut pública passi a ser una prioritat en els darrers anys. Entre 2015 i 2018 s’han detectat 700 casos de malalties transmeses: 183 casos de Zika, 143 de chikunguña i 371 de dengue a Catalunya. Fins a un 30% del total corresponen a casos de Barcelona.

Els primers símptomes d’aquestes tres malalties són la febre, mal de cap, dolor muscular i en les articulacions, granellada, ulls envermellits, etc. 

Solució de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

S’ha desplegat una campanya de vigilància ja que són moltes las zones afectades pel risc del mosquit. Aquesta destaca un projecte per reduir els focus de cria en les vies publiques. S’ha d’evitar la seva reproducció, com a conseqüència, l’agència demana als ciutadans que no acumulin aigua en espais exteriors. A més, demanen unes revisions constants en recipients plens de líquids.

Els mosquits s’apropen a les basses d’aigua dels carrers. Per aquesta mateixa raó, s’aconsella anar amb compte als ciutadans.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.