fbpx

Escriu aquí

Actualitat

MITJA TARONJA LABORAL AL SPEED DATING

Compartir
Speed dating a Barcelona

Fa tres setmanes, més de 160 persones en situació de vulnerabilitat van participar en el ‘speed dating’ laboral organitzat pel programa Incorpora de La Caixa. Aquesta és una iniciativa d’intermediació laboral que vetlla per garantir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.

Els objectius principals d’aquesta sessió eren tenir un doble valor afegit. “D’una banda, volien contribuir al fet que els candidats perdessin la vergonya en una entrevista i, per un altre, al fet que poguessin realitzar més d’una durant el mateix dia. Segons el coach de l’última sessió, “Molta gent que participa en el programa ve motivada i només necessita coneixements i formació”.

 

CONTRACTACIÓ DE PERSONES EN RISC D’EXCLUSIÓ

La jornada es va iniciar amb un desdejuni entre els tècnics d’Incorpora i les empreses assistents. Es van conèixer de forma personalitzada les necessitats laborals del sector empresarial barceloní.

Seguidament, es va dur a terme un acte de benvinguda en el qual van intervenir: la regidora delegada de Benestar Social i tinent d’alcalde de Cornellà de Llobregat, Montserrat Pérez; el president de Citilab, l’espai cedit per a la jornada, Javier González, i el director del Departament d’Integració Laboral de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Farré.

Finalment, es va donar pas a la sessió de speed dating laboral.

 

SPEED DATING” LABORAL

Aquesta sessió es basa en la col·laboració de les empreses. Les companyies van permetre que persones amb especials dificultats per a accedir al mercat laboral tinguessin una oportunitat real d’aconseguir una ocupació.

Es van presentar persones amb problemes de salut mental, parats de llarga durada, joves sense experiència, migrants o persones amb discapacitat. També van haver-hi candidats joves i migrants. Aquests van presentar candidatures per a cobrir ofertes de treball d’empreses com Sodexo, Grup Eulen, Bicing, Acciona, Atysa, Ndavant, Synergie, Accent Social, Adecco, Citius i Grup Sifu.

Els perfils més demandats en aquesta jornada, celebrada en Caixaforum Barcelona, que pretenia cobrir llocs de treball coincidint amb la temporada estival, eren: personal de neteja, conserges, atenció al client, logística i gerocultors.

 

A la primera fase de preselecció, els candidats van experimentar, una cita exprés d’un màxim de cinc minuts amb especialistes en recursos humans. Els aspirants s’estudien bé el currículum per a impressionar als responsables de les 11 empreses.  

Anteriorment, totes elles havien realitzat les sessions informatives preparatòries per a afrontar la cerca de treball. La mitja taronja laboral podia aparèixer en el moment més inesperat.

 

 

El programa d’integració laboral, Incorpora de La Caixa, va facilitar l’any passat 7.583 llocs de treball a persones vulnerables a Barcelona, gràcies a la implicació de 2.102 empreses i la col·laboració de 94 entitats socials. Les cites expresses són un èxit. Una vegada superada la prova, els aspirants tornen a casa amb l’esperança que soni aviat el telèfon.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.