fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Millores en l’accessibilitat del sector turístic

Compartir

Accesibilitat hotels

L’ajuntament ha organitzat un curs per els professionals del sector turístic. En el qual van aprendre a donar un millor servei a les persones amb discapacitat, i així oferir-los les millors condicions per a que es trobin a gust.

Les activitats del curs

Al curs Turisme accessible i atenció al client amb discapacitat i altres necessitats diverses van assistir més de 50 treballadors d’aquest sector. Van fer un exercici en el que es posaven al lloc d’una persona amb discapacitat, per poder viure les situacions complicades que viuen dia a dia aquest col·lectiu.

La pràctica consistia en la utilització d’una cadira de rodes, com una persona que té discapacitat física a les cames, comprovant de primera mà  les dificultats que se’ls presenta a aquests clients quan s’allotgen a un hotel. A la formació també es tractaven altres tipus de discapacitats diferents com la intel·lectual o l’auditiva. A més, s’ha donat consell i assessorament sobre bones pràctiques que permetin oferir un bon servei universal.

Iniciativa de Les Corts que s’aplicarà a tota la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona juntament amb empreses privades i altres entitats de la capital catalana  busquen millorar l’àmbit de la inclusió i l’accessibilitat per persones amb discapacitat. Tot es va iniciar al districte de les Corts on es va impulsar la formació, explicada abans, a partir d’un estudi sobre l’accessibilitat dels establiments turístics del districte. Després de l’anàlisi i la conseqüent detecció de les mancances d’accessibilitat, va sorgir la idea d’una formació oberta als establiments de tota la ciutat, on aquest any s’ha organitzat la primera edició.

Objectius de la iniciativa

El que es vol aconseguir es convertir a Barcelona en una ciutat més accessible per a qualsevol persona que vulgui visitar la ciutat comtal, però també facilitar l’accés als ciutadans locals.  La idea és garantir que tothom tingui dret a gaudir dels mateixos serveis. Segons les dades facilitades per l’Ajuntament de Barcelona, actualment els serveis turístics més accessibles de la ciutat són els museus, els espais expositius i les platges. Per això es busca millorar aquestes mancances al sector hoteler.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.