Escriu aquí

Millora del transport públic a Barcelona

Compartir

cicula

Després de la llei aprovada per l’Ajuntament de Barcelona que dictamina que els vehicles que no compleixen una sèrie de rèquisits no podran circular per la ciutat de Barcelona ni per algunes zones en conret de la seva àrea metropolitana.

El cas és que més enllà de la prohibició, molts dels usuaris que acostumaven a utilitzar el cotxe i que no s’han comprat un de més nou, a partir de l’1 de desembre no podran circular per Barcelona. Així doncs, davant d’aquesta impossibilitat de mobilitat, l’Ajuntament ha decidit augmentar els serveis del transport públic en moltes zones, sobretot de Barcelona ciutat en les zones cèntriques com l’Eixample.

Els nous serveis estaran concentrats sobretot en els autobusos públics de TMB, els trens rodalies i també en el tramvia. D’aquesta manera els usuaris que es vegin obligats a haver d’abandonar el cotxe per anar a determinades zones, se’ls hi donarà altres opcions via transport públic i amb un servei aparentment més òptim efectiu. A més es treurà una nova targeta, la T-aire, que per 1,80 euros permetrà fer dos viatges integrats per una zona.

matricula

Hi ha moltes opinions diferents sobre la llei que es va dir ja fa uns mesos des de l’Ajuntament sobre la reducció de circulació dels cotxes, però és cert que es reduiran moltíssim les emissions contaminants, tot i augmentar més els vehicles del transport públic, s’esperar que la millora també serà motl considerable.

Barcelona compta amb més de 130.000 vehicles que no podran circular el pròxim desembre, dels quals és cert que la majoria no són de Barcelona, amb la qual cosa venen de zones als afores de la ciutat. Amb aquesta afirmació, s’haurà de veure si realment aquestes millores del transport seran efectives i solucionaran el problema.

La ciutat s’ha anat i s’està acomodant per aquestes noves mesures, sobretot en l’aspecte d’incluir molts nous carrils busos i de bici, per tal de donar més ajuts a aquells que vulguin optar per altres vies menys contaminants que no pas el cotxe particular.

La llei dictaminarà que  els turismes matriculats abans del setembre del 1997 ni les furgonetes matriculades abans de l’octubre del 1994. Són unes restriccions que s’aplicaran del dilluns al dijous, de 7 del matí a 8 del vespre. S’està pendent de com es resoldrà la situació els divendres perquè és un dia de molta mobilitat.

 

Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *