fbpx

Escriu aquí

Famosos catalans

Michelle Jenner i Aitor Luna filmen La catedral del Mar Barcelona

Compartir

El barri gòtic és un dels escenaris, el principal, de la sèrie La Catedral del Mar, que s’ha estat rodant a finals d’octubre a la ciutat. L’obra està basada en el best seller d’Ildefonso Falcones i Atremedia l’estrenarà al 2017. De moment estan en fase de rodatge i per això alguns han tingut la sort de veure en directe a Michelle Jenner, Aitor Luna o Silvia Abascal caracteritzats com els personatges de la novel·la i en plena acció.

 

Entre les escenes filmades als carrers del barri gòtic es troben trames relacionades amb l’arribada de la pesta a la ciutat o la inauguració de la catedral de Santa Maria del Mar després d’unes obres que van durar desenes d’anys. També l’última escena de totes: el final de la sèrie. A banda de Barcelona l’equip de rodatge també ha filmat exteriors a Cardona, on tenen lloc les escenes del judici del Tribunal de la Inquisició a Arnau, i a Tarragona. De fet les localitzacions exteriors tenen un pes determinant en la producció que ara es troba en ruta per altres localitzacions com per Zaragoza, Toledo, Segovia i Madrid. Prop d’un 80% de les escenes de la sèrie són exteriors, la qual cosa vol dir que hi ha un gran pressupost al darrere de la producció.

 

En les escenes filmades a la ciutat van participar més de 400 figurants homes i dones de totes les edats amb look medieval o com a mínim no gaire modern. Es veu que els hipsters tenien prohibit fins i tot acostar-se al càsting…

 

Dirigida pel realitzador Jordi Frades, la producció ha comptat amb la col·laboració del dramaturg Rodolf Sirera, responsable de l’adaptació de la novel·la de Falcones, una obra que ja s’ha publicat en més de quaranta països i traduït a quinze idiomes.

 

La Catedral del Mar

Ambientada a la Barcelona del segle XIV, La Catedral del Mar és la historia d’Arnau, un home que lluita per les llibertats i la dignitat dels pobres i humiliats. Les dones marcaran la seva vida: amor, venjances, passions i traïcions s’aniran succeint per al delit dels espectadors.  El relat transcorre en una època en la qual Barcelona viu un dels moments més pròspers de la seva història: la ciutat ha crescut cap a la Ribera, un barri humil de pescadors on s’està construint el temple marià més gran del món conegut: Santa Maria del Mar.

 

Arnau Estanyol és un serf de la gleva que fuig dels abusos del senyor feudal, i s’instal·la a Barcelona com a home lliure. Allà treballa com a palafrener, bastaix i soldat. Fent de canvista arriba a convertir-se en un negociant pròsper. Però aquest ascens social trepidant provocarà l’enveja dels seus enemics i acabarà en mans de la Santa Inquisició.

 

El protagonista està interpretat per l’actor Aitor Luna conegut pel seu paper a Velvet i a Los hombres de Paco. Michelle Jenner, que interpreta a Mar, i Silvia Abascal, Elionor, seran les dones que li endolciran i amargaran la vida alternativament. Completen el nucli central de la sèrie Daniel Grau, interpretant el pare d’Arnau, en Bernet;  i Pablo Derqui, que interpreta Joan, el seu germà. Per la sèrie desfilaran moltes altres cares conegudes per als espectadors: Ginés García Millán, Nora Navas, Nathalie Poza, Tristán Ulloa, Ramón Madaula, Andrea Duro, José María Pou, Andrés Lima, Sergio Peris-Mencheta, Eva Rufo, Críspulo Cabezas, Natalia de Molina, Hugo Arbues Joaquín Notario, Anna Moliner o Alain Hernández,  entre altres.

La productora de la sèrie és Diagonal TV. És una empresa catalana molt ben posicionada a Madrid gràcies a productes com Amar es para siempre i Sin identidad emeses a Antena 3, i República (2011), La señora (2008), Isabel (2012) o Carlos, Rey Emperador (2015) a TVE. També són el productors d’èxits de TV3 com Ventdelpla o Kubala, Moreno y Manchón.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.