fbpx

Escriu aquí

Agenda

L’Holandès Errant desembarca al Liceu

Compartir

El vaixell de l’Holandès errant, la cèlebre òpera de Wagner, s’estarà atracat al Gran Teatre del Liceu fins al 28 de maig. És una bona oportunitat per descobrir o recuperar una de les òperes de referència, un d’aquells títols que s’han de conèixer.

Aquesta versió està dirigida pel cineasta alemany Philipp Stölzl i la direcció musical va a càrrec de la jove promesa ucraïnesa Oksana Lyniv. És una producció de la Staatsoper Unter den Linden de Berlín i original del Theater Basel i compta amb veus de primer nivell com les dels baix barítons i habituals wagnerians Albert Dohmen i Egils Siliņš en el rol de l’holandès, les de les sopranos Anja Kampe i Elena Popovskaya en el paper de Senta, així com el baix Attila Jun com a Daland i els tenors Timothy Richards i Daniel Kirch en el paper d’Erik .

barco-fantasma

 

Un gran quadre

El director d’escena Philipp Stölzl, conegut arreu també per la seva vessant cinematogràfica i vídeo musical, i la codirectora Mara Kurotschka, han reinterpretat la història i l’han traslladat a la biblioteca de la mansió de Daland, on realitat i ficció s’entrellacen a mesura que Senta imagina l’acció llegint el conte de l’holandès errant. Un gran quadre situat al fons de l’escenari representa aquest imaginari, on es desenvolupa gran part de l’argument i que genera una impactant i espectacular posada en escena. Jugant amb aquests dos mons, Stölzl ens transporta a Noruega, on l’holandès, destinat a solcar el mar fins que trobi una dona fidel, es troba amb el capità Daland, que navega de retorn a casa. El capità accepta lliurar-li la seva filla Senta com a esposa, però la irrupció d’un antic pretendent fa desesperar l’holandès, que torna al mar. La noia, que l’estima de debò, se sacrifica per salvar-lo.

Oksana Lyniv, jove mestra ucraïnesa de gran talent, debuta al Gran Teatre del Liceu i esdevé la primera dona en dirigir una òpera de Wagner al coliseu barcelonès. Lyniv és l’actual assistent de direcció musical de la Bayerischen Staatsoper de Múnich i l’any vinent serà la directora musical de la Oper Graz d’Àustria. La directora ucraïnesa assegura que aquest títol de Wagner és un dels més autobiogràfics i que “podrem trobar escenes extremadament poètiques, en les quals es pot admirar la bellesa de la melodia i de l’expressió musical”.

L’holandès errant (Der fliegende Holländer) és una òpera romàntica en tres actes de Richard Wagner i amb llibret del mateix compositor basada en la llegenda de l’holandès errant narrada en el llibre de Heinrich Heine, Les memòries del senyor Von Schnabelewopski (Aus den Memoiren des herren con Schnabelewopski) de 1831. Es va estrenar per primer cop el 2 de gener de 1843 a l’Òpera de Dresden. A Espanya va arribar el 12 de desembre de 1885, al Liceu, on es va representar per darrera vegada el 4 de setembre de 2012 en versió concert. Al Gran Teatre s’ha representat un total de 86 vegades.

 

*LA TORRE DE BARCELONA

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.