fbpx

Escriu aquí

Actualitat

L’escola de l’Eixample 9 Graons, reobrirà lliure d’amiant

Compartir
amiant Eixample

L’escola 9 Graons de la Dreta de l’Eixample conviu des del primer dia amb l’amiant. Han lluitat per a que l’Ajuntament de Barcelona prengui mesures al respecte i ara els hi donen resposta. Primer s’encapsularà l’amiant i posteriorment es retirarà.

L’escola 9 Graons de l’Eixample va tancar el pati de l’escola com a mesura per prevenir els efectes de l’amiant

9 Graons és una escola pública situada a la Dreta de l’Eixample. És relativament nova ja que va obrir les portes els curs del 2017-2018 amb cursos d’infantil i primària. Però tot i que l’escola ofereix uns serveis molt ben valorats per les famílies i alumnes,  els pares i mares de seguida es van adonar del perill que corrien els seus fills passant tantes hores en aquell centre escolar.

Al costat de l’escola hi ha un pàrquing privat amb una teulada d’aminat totalment descoberta. Segons informen les famílies, l’Ajuntament de Barcelona ha d’expropiar el terreny on s’ubica el pàrquing , posteriorment retirarà l’amiant.

Mentre això no succeeix, l’AFA i l’escola han decidit clausurà al pati i prevenir que l’amiant afecti als alumnes.

Durant el confinament, s’aïllarà l’amiant

El Consorci d’educació s’ha posat en marxa i ha comunicat que durant els mesos d’estiu es cobriran les teulades d’amiant. Així quan els nens i nenes puguin tornar a l’escola, ho faran amb major seguretat sanitària.

Ja s’estan fent passos per posar solució, com s’havia promès a l’AFA i l’escola. S’ha aprovat una partida de 1,1 milions d’euros per expropiar el pàrquing i el Consorci s’ha compromès en retirar de forma exhaustiva tot l’amiant en un període curt de temps.

L’amiant, un material perillós per la salut

L’amiant és un producte mineral que s’ha utilitzat molt a Barcelona en productes de gran consum, la industria i la construcció. La llarga durabilitat d’aquest material i el baix cost ha fet que se’n fes un gran ús.

No obstant, en els últims anys s’ha descobert els efectes negatius que pot provocar aquest material en el nostre organisme i la salut dels qui envolta. Les mesoteliomes, el càncer de pulmó i l’asbestosi són les malalties més associades a l’exposició a l’amiant.

Des del 2002 no es pot fabricar aquest material, però tampoc desinstal·lar ja que la seva manipulació pot desprendre microfibres que posarien en risc les persones de l’entorn. Si es vol retirar l’aminat ja instal·lat és necessari complir un protocol molt estricte.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.