Escriu aquí

Les bones subvencions

Compartir

agricultura catalana

Després que hagin passat quasi dos mesos de la imposició de l’article 155 de la Constitució a mans de l’Estat espanyol, on Espanya desautoritza a l’autogovern de Catalunya, un dels molts aspectes pels qual la Generalitat estava preocupada és per l’autorització dels ajuts que prèviament estaven previstos per donar a grups del territori català.

Ajuts bloquejats

Entre aquests sector que rep ajuts, lògicament estava l’agricultura i el sector primari en general. Cal dir, que des del primer moment van haver-hi moltes negatives, i o bé no s’han rebut directament alguns ajuts econòmics, o bé s’han rebut tan sols una mínima part.

Un dels ajuts més importats que el departament integrat a la Generalitat de la DARP, són els ajuts de la PAC, cada any beneficien al voltant dels 48.000 pagesos a Catalunya, una xifra que sens dubte sempre ajuda sobretot en temporades baixes, en què les collites no són del tot eficients.

Necessitat d’obtenir potencials

Aquesta temporada, sobretot per les condicions climatològiques que hi ha hagut, no ha sigut la millor, amb la qual cosa molts han notat aquest aspecte sens dubte negatiu pel desenvolupament de l’agricultura catalana, que només fixant-nos en les demandes exteriors, han baixat les exportacions i han pujat les importacions que s’han hagut de demanar ‘obligatòriament’. Així doncs,durant aquestes setmanes ha tingut a molts en ‘stand by’.

Resposta positiva

Finalment però, s’ha rebut la bona noticia que els ajuts seran efectius i que finalment es podrà rebre aquests potencials de la PAC, que sens dubte donaran un impuls a les terres de molts pagesos que aquests mesos han estat necessitats.

S’ha de dir que molt ha tingut a veure que poguem rebre aquests ajuts, l’Unió Europea, ja que el ministeri europeu d’agricultura ha cregut convenient que Catalunya hagi de rebre aquests ajuts, ja que alhora beneficiava a també a la resta de l’Estat espanyol (país integrant de la CE) i conseqüentment, a la Unió Europea.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *