fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Les autoescoles diuen prou

Compartir

vaga autoescola

Ahir dimarts, va haver una manifestació multitudinària entre els carrers Passeig de Gràcia i Diagonal de Barcelona. La raó principal va ser la reivindicació per part de les autoescoles, que porten un seguit de vagues i manifestacions en els últims mesos, l’última el passat 5 de juliol.

La manifestació es va convocar enmig de la via pública

La manifestació va tenir inici a les 10:30 del matí, on els treballadors de les autoescoles que s’hi van sumar a la causa, van assistir amb el cotxe de pràctiques per estacionar-lo enmig de l’asfalt de la via pública, amb la qual cosa centenars de cotxes van paratl·litzar el trànsit urbà d’una part de la ciutat per unes hores, fins a les 13 hores aproximadament, hora límit amb que contaven amb el permís de l’Ajuntament.

L’activitat va consitir en què alguns dels representants del moviment #lasautoescuelasdicenbasta, es presentarien en la Subdelegació del Govern i presentarien un escrit al Sr. Enric Millo. En aquest document venia escrit les intencions que el col·lectiu tenia, per fer una vaga a Madrid el pròxim 24 de juliol, amb la intenció firme i inamomible de realitzar-la si no es trobava ni es presentava cap solució abans d’aquella data límit.

Falta d’exàmens i examinadors

El motiu del moviment d’aquest sector, es deu al fet de la falta d’examens de conduir, que des de fa ja molts mesos, hi hagut una sèrie d’episodis en el quals, els propis professors i alumnes s’han quedat sense poder fer l’examen de conduir, tot i estar en el punt de sortida amb l’automòbil preparat, ja que cada dia que hi ha vaga d’examinadors o algun tipus de retencions hi ha uns 6.000 afectats. Això no només suposa una gran molèstia, sinó que també suposa una pèrdua de diners per les autoescoles i els alumnes, que han de seguir preparant-se pel pròxim examen, ja que com bé tots sabem, tothom necessita un mínim de pràctiques a les vísperes de l’examen de conduir.

Això impossibilita l’efectivitat d’aquest sector, al que les autoescoles acusen principalment al govern i als examinadors, ambdós per la seva mala organització. Aquest problema afecta a nivell estatal i autonòmic, ja que el passat 5 de juliol en el cas de Catalunya, les manifestacions es van convocar en les quatre províncies, i conseqüentment la pròxima es té intenció que sigui el cop definitiu per aconseguir-ho, amb una concentració a la capital espanyola, on la principal intenció és arribar amb molt més d’impacte social i polític als principals responsables del Govern de l’Estat d’aquest sector.

Inestabilitat del sector

El que està clar és que aquest sector, sempre ha estat un pèl inquiet, sobretot per falta d’enteniment entre les parts que el formen. Cada part es queixa per alguna causa, on també entra la part dels clients i alumnes que no només es queixen per la falta d’exàmens, sinó per les polítiques taxes i preus econòmics que comparat amb altres territoris, treure’s el carnet de conduir resulta ser excessivament car.

D’aquesta manera la principal preocupació com a mínim primerament, per part de l’Organització pública, hauria de ser intentar d’arribar a un acord o trobar una solució justa per totes les parts, ja que a més cal recordar que si la situació no millora, podria desenllaçar amb la pèrdua de molts llocs de treball per la falta d’exàmens, que cal recordar que no només es realitzen pocs exàmens, sinó que en molts llocs de l’Estat, a dia d’avui encara no es fan examinacions en horaris de tarda, cosa que podria extendre més les jornades i es podrien examinar més persones.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.