fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Les 10 paraules més boniques del català

Compartir
Les 10 paraules més boniques del català

10.469 persones han participat per trobar les 10 paraules més boniques del català

Un total de 10.469 persones han participat en la fase de votació popular de la iniciativa organitzada per la Direcció general de Política Lingüística a les xarxes social per trobar les 10 paraules més boniques del català. Va murmurar, recer, calor, tendresa, llibertat, manyaga, amanyagar, parlar, ginesta i atzavara, han estat les 10 paraules escollides d’entre 25 finalistes, que havien estat les paraules proposades més vegades pels usuaris durant la 1ª fase del concurs. Aquesta acció s’ha emmarcat en els actes de commemoració de l’Any Pompeu Fabra.

En la primera fase del concurs, duta a terme des del 26 d’abril fins al 3 de maig, es van rebre 179 propostes de 131 usuaris. Per fer una proposta hi havia piular en Twitter la paraula o paraules preferides amb l’etiqueta # RepteFabra3. Entre els participants d’aquesta fase s’han sortejat 10 bitllets per 2 persones en la ruta Pompeu Fabra. Els guanyadors han estat: @climentblasco, @Catxiiing, @PattyGrasReyner, @GAmadorHdz, @mmoliveras, @Capcurucull, @ Mireiaaaaaa3, @lloverroda, @antonicomesgene, @lurdesborrell.

Les 10 paraules més votades aniran ara en el Pavelló de les llengües (Talepaviljoen). Aquest espai és l’eix central del projecto Terra de Llengües (LAN fan Taal), una iniciativa de l’ONG de Afûk en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2018 que se celebra a la ciutat neerlandesa de Leeuwarden. A l’interior d’aquest edifici hi ha una representació de la llengua i la cultura de les petites comunitats lingüístiques europees. En l’exterior, el Jardí de les Llengües és on s’exposen les 10 paraules més boniques d’idiomes diversos.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.