fbpx

Escriu aquí

Actualitat

L’Ajuntament puja el preu de les zones blaves i verdes

Compartir

ZONA-BLAVA

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat que les àrees privades d’estacionament en les quals és obligatori pagar un import econòmic per poder aparcar en les franges horàries establertes, s’apujarà uns dos euros en les zones blaves i verdes.

Espais públics que es tornen privats

Les zones verdes, són aquells espais habilitats en els quals els residents pròxims del territori en concret (amb un distintiu otorgat si es demana), poden estacionar gratuïtament. En canvi, els conductors que no tenen el distintiu, han de pagar un import més elevat que el de la zona blava, degut a que estan ocupant zones dels veïns. La zona blava són aquells espais en els quals tothom ha de pagar l’import tret d’aquelles hores que estan exemptes, la diferència és que les taxes són més barates que les de la zona verda.

A Barcelona ciutat, tothom sap i en especials els usuaris que més agafen el cotxe per la ciutat, que és molt difícil i en alguns llocs pràcticament impossible aparcar per la ciutat. Així d’oportunistes han estat les empreses encarregades de comprar els espais públics de les zones blaves, fet que possibilita que hi pugui haver més aparcament però lògicament pagant. La zona verda també impossibilita més les possibilitats d’aparcar, però en aquest cas es tracta d’uns espais otorgats per l’Ajuntament en els quals els principals beneficiats són els veïns.

Les emissions a l’atmosfera torna a ser el protagonista

La principal raó d’aquestes pujades és la contaminació, que avui dia Barcelona està entre les 10 ciutats europees que més contaminen, i els automòbils són els principals responsables en la zona urbana. D’aquesta manera, el govern municipal ha establert una mesura més per combatir contra aquest fenomen més que preocupant, després d’haver prohibit per l’any vinent la circulació d’aquells vehicles que tinguin més de 20 anys d’antiguitat. D’aquesta manera el que es pretén és que els usuaris es pensin el fet d’agafar el cotxe, davant d’aquestes pujades de les taxes, i tenint en compte de la gran dificultat que comporta aparcar en zones legals sense haver de pagar.

D’altra banda, aquestes mesures comporten a que potser les emissions que s’emeten poden ser menors, però veient les dues cares, podem pensar en altres aspectes que també poden afectar als desenvolupament del tràfic de la ciutat. Alguns dels exemples, poden ser que pugui comportar que els conductors, davant d’aquesta impossibilitat de poder aparcar en zones habilitades o per un preu òptim, prenguin la decisió d’aparcar els cotxes en doble fila, en zones no il·lícites, llocs on pugui estorbar la circulació del trànsit. Sí que és cert que tots som conscients de la grúa i de les multes, però per aquest mateix fet, cada cop sembla que som més llestos per estar vigilant que no vingui qualsevol Guàrdia Urbà o aparèixer en el moment just i oportú per evitar la multa o que ens enganxin el cotxe…

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent